(Tue) West kommer til Syd (-djurs) til Spil Dansk Dag 5. november på Kulturhotellet i Rønde. Pressefoto

(Tue) West kommer til Syd (-djurs) til Spil Dansk Dag 5. november på Kulturhotellet i Rønde. Pressefoto

'Det bli'r jo nok endnu en sang om kærlighed'

5. november 2020 kommer musikeren Tue West til Syddjurs for at afholde en sangskriver-workshop på KulturHotellet med elever fra Rønde Gymnasium og Femmøller Efterskole

Af
Lars Norman Thomsen

RØNDE De, der er gamle nok, kan huske, da det lød i alle radioer og i alle mulige og umulige kringelkroge af de sociale medier:

"Det bli'r jo nok endnu en sang om kærlighed/Kom lad os glemme alt og bare tag afsted/Og lade vinden bestemme, hvor vi ender med at falde ned"

Det var Tue West fra Hundested, der diskede op med en ørehænger i et sætligt arrangement og med en nasal stemme som bjergtog.

Siden da er der løbet meget vand i åen, og Tue West er i dag en moden mand på 43 somre, der har været ude i mange af musikkens hjørner siden den spæde debut i 2003.

Kommer til Syddjurs

‘Sangskriver-workshop for Koda’ som Tue West kommer og afholder på Kulturhotellet 5. november for unge på Rønde Gymnasium og Femmøller Efterskole har som formål, at give eleverne en større forståelse for den arbejdsproces, der ligger bag produktionen af et stykke musik, samtidig med at de får lov til selv at tage livtag med den kreative proces. Workshoppen varer 4 timer, hvorunder eleverne laver en sang med Tue West, og han fortæller dem om musikkens værdi, ophavsrettigheder og lidt om, hvordan en musikers økonomi kan se ud.

Tue West fortæller således om workshoppen:

”At lave sangskriverworkshops er mere end musik og tekst, da det giver de involverede en mulighed for at kigge indad og finde deres eget kunstneriske jeg og/eller nogle egenskaber, som de ikke kendte til i forvejen.

Udgangspunktet for mit kunstneriske ståsted er at søge rundt i inspirationen fra musikken, sproget og omverdenen og lære nyt, hver dag. Det at være kunstner i denne tid og dette land, kommer vi også omkring. Hvad er det egentlig for et arbejde og hvad får man dagligdagen til at gå med, som nutidig musiker?”

Måske udtrykt smukkest og poetisk fra hans hånd i nummeret 'Vent på mine sange':

"Jeg ved jo godt jeg kan virke/Lidt fremmed/Og så ka du jo nok få nok af mig/Så vent på mine sange"

Dette er det femte år i træk, at Syddjurs Kommune er med at fejre Spil Dansk Ugen.

Publiceret 03 October 2020 07:00