Michael Stegger Jensen og resten af den socialdemokratiske byrådsgruppe tropper op på Det gamle posthus mandag aften for at møde de lokale borgere. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Michael Stegger Jensen og resten af den socialdemokratiske byrådsgruppe tropper op på Det gamle posthus mandag aften for at møde de lokale borgere. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Gør Socialdemokratiet klogere på Ryomgård

Den socialdemokratiske byrådsgruppe inviterer til åbent gruppemøde mandag aften på Posthuset i Ryomgård

Af
Lars Norman Thomsen

RYOMGÅRD Mandag morgen vandrer borgmester Ole Bollesen rundt i Pindstrups gader, og samme dags aften er han at finde på Det gamle posthus i Ryomgård sammen med resten af den syv mand og en kvinde store byrådsgruppe.

Her holder gruppen hof for alle interesserede - uanset partifarve - fra klokken 17.30 til 18.45 ved et såkaldt åbent gruppemøde, hvor ideen er, at de fremmødte borgere skal være med til at gøre Socialdemokratiets folkevalgte fortrop klogere på Ryomgård med tilhørende opland.

Ordet er frit, så der er rig mulighed for at spørge om alt fra trafiksikkerhed over plejeboliger ud i fremtiden, ny børnehave og til Det gamle posthus' fremtid.

God forretning

Det er rent faktisk Syddjurs Kommune, som ejer posthuset. Syddjurs Kommune købte det i 2014, da Post Danmark trak skodderne for og udbød huset på Nordre Ringvej til salg.

Syddjurs Kommune spenderede den nette sum a' 1,2 mio. kroner og investerede siden en god halv million kroner - primært til ventilation - i at gøre huset klar til også at huse en legestue for Ryomgårds kommunale dagplejere, som havde været husvilde i et stykke tid.

Der blev indgået en lejeaftale med Ryomgård Distriktsråd, som altid har været midlertidig. Forstået på den måde, at den dag kommunen skal anvende bygningerne til andre formål, skal Distriktrådets aktiviteter rykke ud af huset.

Dagplejen råder fortsat her seks år senere over lokaler i den ene halvdel af huset, mens Ryomgård Distriktsråd råder over den anden halvdel med et stort fællesrum i midten. Bogcaféen på stedet er ankerpunktet i huset.

Der er en gensidig klausul i lejeaftalen, at Ryomgård Distriktsråd eller Kommunen kan opsige den med et halvt års varsel.

Syddjurs Kommune betaler for forbruget el, vand og varme - cirka 45.000 kroner i 2019.

Udgiften fordeles 50/50 mellem Ryomgård Distriktsråd og den kommunale legestue. Syddjurs Kommune betaler Distriktsrådets andel.

Borgerinddragelse

Socialdemokratiet har i denne byrådsperiode med gruppeformand og borgmesterkandidat Michael Stegger Jensen, der selv har rod og bor i Ryomgård, samt unge Niels Gyldenlund og landdistrikternes fremmeste fortaler, Ole S. Hansen, som ideudviklere udtænkt tanken om de åbne gruppemøder, som Socialdemokratiet har været fint tilfredse med afviklingen af og fremmødet til.

De øvrige partier har fulgt Socialdemokratiets forsøg på at lave borgerinddragelse på en ny måde ved at komme ud kommunens små oaser med stor interesse.

Ingen tvivl om, at det hos enkelte byrådskolleger er blevet et irritationsmoment. Hos disse lyder kritikken, at Socialdemokratiet messer borgerinddragelse hver gang, der skal tages en politisk beslutning.

FAKTA:

Socialdemokratiet møder frem i følgende opstilling:

  • Michael Stegger Jensen, Ryomgård
  • Ole Bollesen, Mols
  • Anita Søholm, Mols
  • Ole S. Hansen, Mørke
  • Niels Gyldenlund, Ugelbølle/Rønde
  • Jan Fischer, Hornslet
  • Christian Haubuf, Ebeltoft
  • Michael Åkjær, Hornslet
  • Socialdemokratiet opnåede 25,6 procent af stemmerne ved Kommunalvalget i 2017. Nominelt 6.274 stemmer. Det afkastede otte af de 27 pladser i byrådssalen
  • Byrådsgruppen har senest indgået budgetforlig med venstrefløjen i byrådet: Enhedslisten, Alternativet og SF - i alt seks mandater

Publiceret 03 October 2020 10:30