"At inspirere til økonomisk vækst på en bæredygtig måde og sikre deltagernes konkurrenceevne i et nyt cirkulært marked." Sådan lød det, da Cirkulært Innovationsnetværk blev stiftet i 2017 af Syddjurs Kommune. Fremover bliver det Business Djursland, som skal drive det videre, og det er fra v.: Forretningsudvikler for Business Djursland Ole Svit, næstformand for Business Djursland' bestyrelse, Vibeke Tuxen og formand for Udvalget for erhverv og beskæftigelse i Syddjurs, Gunnar Sørensen, nærmest lykkelige for. Pressefoto

Syddjurs Kommune forærer Cirkulært Innovationsnetværk til Business Djursland

Cirkulært Innovationsnetværk blev startet som et toårigt kommunalt pilotprojekt i 2017 med det formål at styrke viden og bæredygtighed og cirkulære økonomi blandt kommunens virksomheder

Af
Lars Norman Thomsen

I 2017 tog Syddjurs Kommune sammen med Business Djursland initiativ til etablering af et netværk for private virksomheder, der skulle fokusere på mulighederne for at skabe forretning baseret på cirkulær økonomisk tankegang.

Netværket, der fik navnet 'Cirkulært Innovationsnetværk', har nu været i drift i mere end 2 år. Syddjurs Kommune har i denne periode haft rollen som netværksfacilitator ligesom kommunen har finansieret de forskellige aktiviteter, men fra og med januar 2020 skulle netværket drives videre og finansieres af medlemmerne selv.

På baggrund af en evaluering blandt netværkets medlemmer efter projektperiodens udløb, overdrages netværket nu til Business Djursland med henblik på at øge fokus på bæredygtig forretningsudvikling.

Forretningsudvikler Ole Svit, Business Djursland, udtaler om overtagelsen i en pressemeddelelse:

"Jeg ser 'Cirkulært Innovationsnetværk' som en naturlig forlængelse af vores arbejde i Business Djursland. Den bæredygtige forretningsudvikling er i dag en naturlig del af strategien hos de fleste virksomheder. Det er også et udviklingsarbejde, hvor man ofte har brug for nye partnerskaber for at kunne få den nødvendige viden og knowhow. Jeg rigtig stolt over, at Business Djursland nu kan overtage driften af dette netværk, og jeg glæder mig til, at vi kan føre stafetten videre."

Mod og vilje

Formand for Udvalget for erhverv og beskæftigelse Gunnar Sørensen (V), Syddjurs Kommune, overgår næsten Ole Svit, når det gælder om at være positiv. Han udtaler i samme pressemeddelelse:

"Jeg vil gerne takke Business Djursland for deres mod og vilje til at overtage netværket. Det var vores vurdering, at netværket efter de to år har behov for en drift der er endnu tættere på virksomhedernes dagligdag og udfordring. Det er jo et netværk som kommunen har startet, men det er vores mål, at den her slags projekter kan overtages af erhvervslivet selv, når det bliver levedygtigt. Her er jeg sikker på, at Business Djursland kan bringe både forretningsforståelse, muligheden for nye partnerskaber og opsøgende arbejde blandt egne medlemmer med til bordet. Jeg ønsker netværket god vind videre, og vi vil naturligvis også følge med i netværket fra sidelinjen."

'Cirkulært Innovationsnetværk' har i dag ca. 40 medlemmer.

Business Djursland er allerede i gang med aktiviteter for deres medlemmer, der understøtter bæredygtighed.

Det nye Cirkulære Innovationsnetværk er godt supplement til det nystartede projekt Change Djursland, som har særlig fokus på FN's 17 Verdensmål og grøn omstilling blandt mindre virksomheder.

Publiceret 03 October 2020 09:00