Aase Mary Bomholstiftede AMB Visuals i 1985 under navnet AMB Tekstilreklame. I et generationsskifte overtog sønnen Michael Bomholt virksomheden i 2009 og ændrede navnet til AMB Visuals. Foto: Anette Bonde.

Aase Mary Bomholstiftede AMB Visuals i 1985 under navnet AMB Tekstilreklame. I et generationsskifte overtog sønnen Michael Bomholt virksomheden i 2009 og ændrede navnet til AMB Visuals. Foto: Anette Bonde.

Aase siger farvel til AMB Visuals efter 35 år

Efter 35 år hos AMB Visuals i Bjødstrup begynder Aase Mary Bomholt så småt at takke af i den virksomhed, som hun i 1985 stiftede sammen med sin mand

Af
Anette Bonde

erhverv Grafiker Aase Mary Bomholt er fyldt 67 år, og hun begynder at glæde sig til sit otium. Selv om hun er glad for sit job, som hun stadig passer otte-ni timer dagligt, ser hun frem til at få mere tid til børnebørnene, venner og bekendte, sysle i sin have og hvad pensionistlivet ellers byder på af glæder.

En ekstra hånd

Når de igangværende opgaver hos AMB Visuals i Bjødstrup, er afsluttet trækker Aase sig tilbage, og møder så ellers kun en gang mellem for at hjælpe med udenomsareler, oprydning i køkkenet etc.

"I praksis stopper jeg. men gennem den tid, vi har haft virksomheden, kunne vi godt have brugt en ekstra hånd i en travl hverdag - det kunne jeg så komme forbi og ordne," smiler hun.

Den samme tanke har direktør Michael Bomholt, søn af Aase og hendes mand Steen, der stiftede virksomheden i 1985. Michael overtog virksomheden ved et generationsskifte i 2009.

"Jeg tænker at Aase stadig kommer forbi og holder øje med, at tingene kører og følger med i udviklingen."

Med Aases exit forsvinder også tryk og broderi hos AMB Visuals. Dette er både hun, Steen og Michael helt afklaret med.

"Fordi vi mangler plads til skilteproduktionen har vi valgt at lukke tryk og broderi," forklarer Michael.

Han tilføjer, at tryk og broderi-delen kører fint, så hvis nogle gerne vil fortsætte, er de velkommen til at overtage produktionsapparaterne.

"Vi har en del kunder, der gerne vil, at det kører videre."

Fik penge til at yngle

Virksomheden blev stiftet ved lidt af et tilfælde. Aases mand blev i 1984 bedt om at få 500 kroner til at yngle til fordel for etablering af Feldballe Hallen. Aase havde en lille drøm om at arbejde med serigrafi og tekstiltryk, og det bakkede Steen op. Han udviklede dengang de første produktionsmaskiner, Aase skaffede ordrerne, og et år senere afleverede de 2500 kroner til Feldballe Hallen.

Parret fortsatte med reklametryk, og undervejs kom skilte-delen til med specialløsninger inden for skiltebranchen og profiltryk. De har sålede været med hele vejen fra den gamle trykkarrussel, fixerovnen, reprokameraer og håndtegnede stencils til den fagre digitale verden, der frembringer produkterne i dag.

Steen, 69, arbejder fortsat i skilte-produktionen. Michael startede i virksomheden i 1999.

Publiceret 04 October 2020 18:30