Christian Søgaard Jensen har 11 års erfaring med at etablere og udbygge frivillighed i vidt forskellige sektorer. Pressefoto

Christian Søgaard Jensen har 11 års erfaring med at etablere og udbygge frivillighed i vidt forskellige sektorer. Pressefoto

Ny ledelse til ildsjæle på børnehospice

Christian Søgaard Jensen vil bruge sine erfaringer til at skabe støtte til det palliative felt

hospice I december åbner Jyllands første børne- og ungehospice, Strandbakkehuset.

Hospicet vil lægge stor vægt på et samarbejde mellem sygeplejersker og frivillige, som ønsker at bidrage, og har derfor valgt at ansætte en leder til at udvikle frivillige initiativer til gavn for de børnefamilier, som skal indlægges og bo på stedet i forbindelse med sygdomsforløb.

Christian Søgaard Jensen er tidligere skoleleder for oplysningsforbundet Liberalt Oplysnings Forbund (LOF), og er i dag koordinator for frivillige ved voksenhospicet Hospice Djursland, der i skrivende stund har 75 frivillige tilknyttet deres daglige virke, til glæde for patienterne.

Som ansvarlig for frivilligheden hos både Hospice Djursland og Strandbakkehuset, kommer Søgaard til at fungere som leder og organiserende kontaktperson for omtrent 100 frivillige, og bliver et bindende element mellem de to institutioner.

Lys, leg og lindring

De frivillige skal repræsentere dagligdagen, og være et legende modstykke til den professionelle og kompetente behandling, der modtages fra personalet. Det er ideologien bag tiltaget, at det handler om at give plads til glæden, nærheden og følelsen af et almindeligt liv:

"De frivillige kommer til at kunne gøre rigtig meget for familierne; de vil skabe hygge og livsglæde, både for patienterne, forældrene og for de søskende som jo følger med når en hel familie skal bo på hospicet. Noget af det bedste, de frivillige kan udrette, er, at få familier til at glemme alt om sygdom i et lille stykke tid, og bare føle sig støttet, omringet af medfølelse, forståelse og gode oplevelser," forklarer Christian Søgaard Jensen i en pressemeddelelse.

Søgaard har 11 års erfaring med at etablere og udbygge frivillighed i vidt forskellige sektorer, og alligevel er det vigtigt for ham at samle viden og inspiration til opgaven. Han håber på at kunne benytte sine kompetencer til at gøre offentligheden mere opmærksom på at støtte det palliative felt, og ønsker på sigt at skabe et mere avanceret form for samarbejde mellem frivilligkulturen i Danmark, og sundhed- og plejesektoren.

gs

Publiceret 04 October 2020 10:00