I Nimtofte er man fortsat tossede over lukningen af kørende trafik på Randersvej mellem Nimtofte og Djurs Sommerland grundet den nye omfartsvej, men borgmester Ole Bollesen ville ikke love en ændring af tilkørselsforholdene nu og her, fortalte han ved søndagens indvielse. Foto: Lars Norman Thomsen

I Nimtofte er man fortsat tossede over lukningen af kørende trafik på Randersvej mellem Nimtofte og Djurs Sommerland grundet den nye omfartsvej, men borgmester Ole Bollesen ville ikke love en ændring af tilkørselsforholdene nu og her, fortalte han ved søndagens indvielse. Foto: Lars Norman Thomsen

Nimtofte skal til at definere sig selv på ny

Borgmester Ole Bollesen tror bestemt, at Nimtofte vil 'overleve' den nye omfartsvej

Af
Lars Norman Thomsen

NIMTOFTE For en lille måneds tid siden havde borgmester Ole Bollesen (S) inviteret på morgengåtur i Nimtofte, og sammen med et lille følge fik set og hørt om byens udfordringer.

Det fortalte han om søndag ved indvielsen af den nye omfartsvej, Battrupholtvej.

"Nimtofte glædede sig til at slippe for de store trafikmængder gennem byen, men nu er man selvfølgelig bekymrede for, at byen Nimtofte skal blive alt for isoleret. Det er en bekymring, der altid vil opstå, når man laver en omfartsvej - og jeg forstår virkelig bekymringen," understregede Bollesen.

Han lod forstå, at "Nimtofte skal til at definere sig selv på ny."

"Det blev klart, da jeg for en måned siden lavede en walk and talk her i Nimtofte. Jeg fik øje for de mange muligheder i byen - en meget smuk by, men det vil virkelig kræve at man tænker ud af boksen og ikke mindst, at man holder sammen i Nimtofte og viser initiativ og samarbejdsvilje," fastslog borgmesteren.

Vil overleve

Syddjurs borgmesteren er sikker på, at Nimtofte vil 'overleve' omfartsvejen.

"Hvis det lykkes Djurs Sommerland at lave overnatningsmuligheder, vil det øge handlen i Nimtofte. Jeg tror også, at man systematisk skal arbejde med at gøre Nimtoftes herligheder kendt - og jeg vil gerne kvittere for, at I har et meget aktivt Distriktsråd. Jeg vil håbe, at alle i området vil bakke dette lokalråd op;" lød opfodringen fra kommunens førstemand.

Han forklarede, at han havde lovet Nimtofte og oplands distriktsråd at samarbejde også om tekniske forhold vedrørende vejprojektet.

Vil ikke love noget

I Nimtofte er man nemlig fortsat fortørnet over, at byrådet har valgt at lukke forbindelsesvejen fra Djurs Sommerland til Nimtofte, Randersvej, for kørende trafik.

"Omfartsvejen har vi som sådan intet imod. Den er der mange trafikmæssige fordele forbundet med for Nimtofte by, og det har vi også gjort gældende i vores høringssvar," har Carsten Bryrup, formand for bestyrelsen i Nimtofte og oplands Distriktsråd, jævnligt understreget.

Men lukningen af Randersvej for kørende trafik og i stedet henvise bilisterne til at køre ad Kolstrupvej, hvis de vil til Nimtofte efter et besøg i Djurs Sommerland, er en klar ommer.

"Men jeg kan altså ikke lige love en ændring af tilkørselsforholdene til dette vejprojekt nu og her. Men i kommunen er vi meget opmærksomme på dette forhold," sagde borgmesteren ved søndagens indvielse.

Publiceret 07 October 2020 22:00