Lær at se forskel på spiselige bær og planter og på ikke-spiselige, når der er vild mad-workshop i Hornslet. Kom og vær med! Det er ganske gratis, du skal blot huske at tilmelde dig på Museum Østjyllands hjemmeside. Foto: Anita Søholm

Lær at se forskel på spiselige bær og planter og på ikke-spiselige, når der er vild mad-workshop i Hornslet. Kom og vær med! Det er ganske gratis, du skal blot huske at tilmelde dig på Museum Østjyllands hjemmeside. Foto: Anita Søholm

Maden er helt vild i Hornslet i efterårsferien

Sank bær og planter, lav mad over bål og flet din egen pilekurv

natur Det er naturens eget spisekammer, som du nu kan lave mad fra. I efterårsferien inviteres alle nysgerrige og natur-glade familier nemlig til at kigge forbi Bålhytten på Ågårdsvej i Hornslet lørdag 17. oktober kl. 11-14, hvor de kan kokkerere lækre madretter med råvarer hentet i den omkringliggende natur.

Det er Museum Østjylland, der inviterer på naturlig mad over bål, og til samme arrangement kan du også prøve kræfter med pileflet.

Det er gratis at være med, men husk at tilmelde dig på museets hjemmeside.

På sanketur

Før gryder og pander simrer og syder med naturens lækkerier, skal alle på en sanketur i nærområdet sammen med naturvejleder Anita Søholm.

”Naturen bugner med frugter, bær og grønt lige nu, gratis og lige til at plukke og samle. For de fleste af os kan det imidlertid være lidt svært at overskue, hvilke vækster der er spiselige og velsmagende, og hvilke man absolut skal holde sig fra. Ved arrangementet med Anita Søholm lærer du at identificere nogle af de spiselige bær og planter, så du bagefter selv kan kokkerere vild mad derhjemme, ” forklarer museumsinspektør Jesper Nørskov Pedersen, der har tilrettelagt arrangementet.

Alle deltagere får vild mad-opskrifter med hjem, og alle bliver også introduceret til Vild Mad-appen.

Flet med naturens materialer

Imens maden simrer over bålet, kan du prøve kræfter med pileflet under kyndig vejledning af pilefletter Ursula Søholm. I workshoppen kan du blandt andet lære kunsten at flette din egen lille pilekurv til opbevaring af for eksempel æbler. Der er også mulighed for at flette et dekorativt kræmmerhus, som kan pynte ude eller inde.

Dagen afsluttes med fællesspisning af de vilde retter – naturligvis med hensyntagen til diverse covid-19-forholdsregler med god afstand mellem alle deltagere og adgang til enten vand og sæbe eller håndsprit.

Arrangementet er en del af projektet 'Museet tæt på dig', som er støttet af ELRO Fonden.

gs

Publiceret 09 October 2020 22:19