Vær med til at køre traktor, høste grøntsager, lave æblemost, fodre grisene samt lave mad, som du spiser sammen med din familie. Sådan lyder et efterårsferie-tilbud fra Kalø Økologiske Landbrugsskole til alle unge i 7.-9. klasse på Djursland. Foto: Kalø Økologiske Landbrugsskole

Vær med til at køre traktor, høste grøntsager, lave æblemost, fodre grisene samt lave mad, som du spiser sammen med din familie. Sådan lyder et efterårsferie-tilbud fra Kalø Økologiske Landbrugsskole til alle unge i 7.-9. klasse på Djursland. Foto: Kalø Økologiske Landbrugsskole

7.-9. klasser: Vær med til at køre traktor, høste grøntsager, lave æblemost og fodre grisene

Kalø Økologiske Landbrugsskole inviterer udskolingsklasserne på hele Djursland på en tour de force af en efterårsferie

Efterårsferien blev tidligere kaldt kartoffelferien eller roeferien, for i det gamle landbrugssamfund skulle kartofler og roer op af jorden om efteråret, og alle skulle hjælpe til - børn såvel som voksne.

Kartoffelferien blev indført i 1899, for at skolebørnene kunne holde fri i én fælles uge, i stedet for at eleverne blot udeblev fra skole på forskellige tidspunkter om efteråret. Skolerne holdt således lukket i uge 42, så børnene havde fri på samme tid og kunne hjælpe til på gårdene med det nødvendige og hårde markarbejde.

Eleverne havde godt nok fri fra skole, men der var ikke tid til at ligge på den lade side. Hver dag stod på hårdt fysisk markarbejde fra tidlig morgen til sen aften, for alle var afhængige af, at kartoflerne og roerne kom op af jorden til tiden.

Vild dag på Kalø

Foto: Kalø Økologiske Landbrugsskole

Foto: Kalø Økologiske Landbrugsskole

Kartoffelferien eksisterer ikke længere og så alligevel. Kalø Økologiske Landbrugsskole inviterer nemlig alle unge, der der går i 7-9. klasse på Djursland, på Mini 'Kartoffelferie' tirsdag 13. oktober

Du får jord under neglene og masser af frisk luft under åben himmel. Er du nysgerrig, aktiv og fyldt med energi, så er Mini 'Kartoffelferie' noget for dig lover man på Kalø Økologiske Landbrugsskole.

Vær med til at køre traktor, høste grøntsager, lave æblemost, fodre grisene samt lave mad, som du spiser sammen med din familie. Alt dette samtidig med, at du bliver klogere på hvordan vores fødevarer kommer fra jord til bord.

Sidst på dagen dyster alle i den viden, de har fået i løbet af dagen, og der vil naturligvis være en præmie til vinderen!

FAKTA

PLAN FOR DAGEN:

 • Kl. 08.30 - Check ind og varm kakao
 • Kl. 09.00 - 10.00 Velkomst og introduktion til dagen. Team-building "Lær hinanden at kende".
 • kl. 10.00 -12.00 – Vi besøger grisene i marken og fodre dem. Vi kigger forbi køerne, der går og græsser sammen med deres kalve.
 • Kl. 12.00 – 13.00 – Frokost ude i det blå. Vi laver også pandekager på bålet lavet af Kalø mælk og ølandshvede
 • Kl. 13.00 – 14.00 – Traktorkørsel med en voksen
 • Kl. 14.00 – 16.00 - Ud i grøntsagsmarken. Vi høster grøntsager, som vi bruger til at lave aftensmaden
 • Kl. 16.00 – 17.30 – Vi går ned i køkkenet, hvor vi laver mad af de ting, vi selv har høstet.
 • Kl.17.30 – Aftensmad: fællesspisning med forældre og søskende
 • Hvornår: Tirsdag d. 13 oktober 2020
 • Pris: 50 kr. (Betales med mobilePay 77676)
 • Tilmelding: bit.ly/35zrc28
 • Man skal medbringe madpakke til frokost og en drikkedunk

Publiceret 10 October 2020 22:00