Det nye børne- og ungehospice, Strandbakkehuset, tages i brug december 2020. Arkivfoto

Det nye børne- og ungehospice, Strandbakkehuset, tages i brug december 2020. Arkivfoto

Friluftsrådet:

200.000 kroner til Boardwalk til Strandbakkehuset

Rønde Rotary Klub har modtaget donation fra Friluftsrådet til til forbedring af adgangsforholdene til naturområdeet ved det nye børne- og ungehospice i Rønde

Af
Lars Norman Thomsen

RØNDE Friluftsrådet har uddelt fire millioner kroner til 32 projekter, der skal gøre det lettere at komme ud i naturen. I en tid, hvor COVID-19 har store konsekvenser for vores hverdagsliv, er god adgang til naturen vigtigere end nogensinde, lyder det fra Friluftsrådet.I Region Midtjylland har ni lokale projekter fået tilskud på i alt 1,3 millioner kroner. I Syddjurs Kommune er Rønde Rotary Klub eneste modtager af en donation.

Rønde Rotary har modtaget 200.000 kroner til forbedring af adgangsforholdene til naturområdet ved det kommende børne- og ungehospice i Rønde, Strandbakkehuset.

Pengene er øremærket til etablering af en offentligt tilgængelig boardwalk rundt om søen ved Strandbakkehuset med tilhørende naturstationer til leg og læring.

Rotaryklubberne på Djursland er sammen om at samle penge ind til Strandbakkehusets udeområde. COVID-19 har pillet lidt ved de oprindelige planerne, men der arbejdes fortsat benhårdt for at skaffe sammenlagt 3 mio. kroner.

"God adgang til naturen er vigtigere end nogensinde. COVID-19 har sat store begrænsninger for vores liv og måder at være sammen på. Her er naturen et frirum, hvor der er god plads og muligheder for at mødes og dyrke fællesskaberne. Derfor er det vigtigt, at der er gode faciliteter, stier og ruter, som gør det let for alle at komme ud i naturen," siger Niels-Christian Levin Hansen, formand for Friluftsrådet.

Publiceret 15 October 2020 11:45