Alternativets politiske leder Josephine Fock bidrager til at befæste troen på partiets fortsatte muligheder i Syddjurs, når hun kigger forbi Byens Hus i Mørke mandag 27. oktober. Foto: Steen Brogaard

Alternativets politiske leder Josephine Fock bidrager til at befæste troen på partiets fortsatte muligheder i Syddjurs, når hun kigger forbi Byens Hus i Mørke mandag 27. oktober. Foto: Steen Brogaard

KV21: Liste Å lister ikke A'f i Syddjurs

Alternativets politiske leder Josephine Fock kigger forbi Byens Hus i Mørke - en markering af, at partiet er klar til kommunalvalget næste år

Af
Lars Norman Thomsen

Der er fortsat liv i Alternativet i Syddjurs, hvor partiet er repræsenteret i byrådet ved Mette Foged, der netop har skrevet under på et snævert budgetforlig sammen med resten af venstrefløjen.

Der har været gisnet, om Alternativet vil stille op til næste års kommunalvalg i betragtning af partiets nedsmeltning på Christiansborg og ude i flere kommuner i kølvandet på valget af Josephine Fock som politisk leder i februar 2020.

I Syddjurs er der tilsyneladende masser af kampkraft tilbage, forlyder det, og det er planen, at Liste Å opstiller ved KV21.

Det bliver markeret ved et åbent medlemsmøde mandag 27. oktober i Byens Hus i Mørke klokken 19, hvor netop Josephine Fock kommer forbi og fortæller om Alternativet version 2, om partiets 9 politiske signaturforlag præsenteret ved partiets årsmøde i september og levere et kig frem imod Kommunal- og regionsvalget 2021.

Velsagtens med en forklaring om, hvorfor partiet, der blev stiftet i november 2013 og først opstillingsberettiget i februar 2015 – som bragede ind i Folketinget med ubegribelige 4,8 procent af stemmerne, men siden er kuldsejlet, fortsat har en fremtid i det politiske landskab.

I januar 2016 efter bare et halvt år på den grønne gang på Christiansborg nåede bevægelsen helt op på 9,3 procent i en Megafon-måling. I dag har partiet blot et folketingsmedlem, tilsyneladende uopslidelige Torsten Gejl, som bor i Rønde. Stifteren Uffe Elbæk og tre andre folkevalgte har forladt partiet, så Gejl og Fock har travle dage på Christiansborg.

Ekstraordinær generalforsamling

Et kig på partiets lokalhjemmeside i Syddjurs overbeviser ikke om, at partiet har en fremtid. Siden har set bedre dage og fortæller, at lokalforeningen ikke har været så meget i vælten efter debuten ved kommunalvalget i november 2017, men det er altså ikke korrekt?

Når Josephine Fock har sagt det, hun har at bidrage med i det set med Alternativets øjne arketypiske Byens Hus, afholder partiforeningen ekstraordinær generalforsamling for lokale medlemmer.

Hvorfor en ekstraordinær generalforsamling har Lokalavisen spurgt Jakob Baungaard om? Han var opstillet ved KV17 uden at blive valgt og er siden flyttet til Sønderjylland.

Han står imidlertid fortsat opført som næstformand for Alternativet i Syddjurs på hjemmesiden, og det er også ham, der har leveret pressemeddelelsen om Josephine Focks besøg i Mørke.

"Vist bare, fordi der er få der træder ud, og nye der gerne vil ind i bestyrelsen. De har haft en snak om fremtiden og er enige om, at både lysten og energien til at fortsætte det lokale Å-projekt er til stede, så det er jo herligt," lyder det i mail fra Jakob Baungaard.

En af de nye er tidligere SF-medlem af det hedengangne Rosenholm Byråd, Lars Erik Sørensen, Hornslet, som meget vel kan tænkes at være en af de nye, som kan hjælpe med til, at Alternativet har en fremtid i Syddjurs.

Alternativet opstillede ved KV17 tre kandidater i Syddjurs: Kenneth Degnbol (164), Jakob Baungaard (207) og Mette Foged (357).

950 stemmer sikrede partiet et mandat. I parenteserne er angivet de tre kandidaters personlige stemmetal.

Publiceret 18 October 2020 23:30