To beboere på bofællesskabet Marie Magdalene er coronasmittet

To beboere på bofællesskabet Marie Magdalene er coronasmittet

Bofællesskabet Marie Magdalene: To beboere smittet med COVID-19

Der er indkaldt en testbil, som lørdag formiddag vil indlede test af alle beboerne

Af
Lars Norman Thomsen

På bofællesskabet Marie Magdelene, som er bopæl for borgere med psykisk eller fysisk funktionsnedsættelse, er to beboere blevet testet positive med COVID-19, oplyser Syddjurs Kommune.

Smitteopsporing og isolering blev startet onsdag efter en nær pårørende til en beboer blev testet positiv og den pågældende beboer samtidig udviste symptomer.

De medarbejdere, som har været i nær kontakt med beboeren, er også sendt hjem til isolering og test.

Syddjurs Kommune er i tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed for at begrænse smitten blandt de 46 beboere og der er indkaldt en testbil, som lørdag formiddag vil indlede test af alle beboerne.

De smittede beboere har indtil videre milde symptomer, men deres helbredstilstand følges nøje.

Borgmester Ole Bollesen udtaler:

"Smitteudbruddet på Marie Magdalene er en påmindelse om, at smitten er tæt på og kan ramme de svageste af vores borgere hårdt. Mange af beboerne på stedet har brug for hjælp og omsorg døgnet rundt, og vi gør vores yderste for sikre deres tryghed. Vi har heldigvis et godt samarbejde mellem personalet på stedet, vores lokale sundhedsberedskab, regionen og Styrelsen for patientsikkerhed. Sammen gør vi vores bedst for at begrænse smitten og sikre de smittede gode vilkår. Det er væsentligt, at vi får testet alle på stedet så hurtigt som muligt, og jeg er glad for, at der i morgen vil ankomme en testbil til dette."

Også til Gransvinget

De pårørende er kontaktet og orienteret om forløbet. Det daglige aktivitetstilbud på stedet er ud fra et forsigtighedsprincip lukket ned og der kan ikke tages imod besøgende på stedet.

En beboer fra bofællesskabet Gransvinget i Ebeltoft har i et aktivitetstilbud være i kontakt med de smittede hos bofællesskabet Marie Magdalene.

Den tilkaldte testbil vil derfor også køre til Gransvinget lørdag formiddag og teste de 12 beboere på stedet.

Publiceret 23 October 2020 18:30