Trioen Tirilil sammen med organist Pressefoto.

Trioen Tirilil sammen med organist Pressefoto.

DaMuCo er på banen igen med fire koncerter

DaMuCo er igen klar med koncert-program efter en pause i foråret og sommeren

musik Danish Music Consort, forkortet DaMuCo og med base i Ebeltoft, har været meget stille i 2020 på grund af Corona-situationen.

"Vi vover dog igen at lave koncerter, men selvfølgelig med et acceptabelt lille antal gæster, så der ikke er nogen, der udsættes for smittefare," fortæller pressechef Dorthe Høst.

Den Danske Salmeduo

Den første af koncerterne finder sted søndag 1. november med Den Danske Samleduo. Det er klokken 19 på Kulturloftet på Maltfabrikken i Ebeltoft.

Duoen består af Hans Esbjerg, klaver og Christian Wuurst på Saxofon og klarinet. En koncert med Den Danske salmeduo beskrives i pressemeddelelsen som en medrivende rejse gennem århundredes kirkemusik.

"Duoen laver stemningsfulde fortolkninger af danske salmer i et frugtbart møde mellem den nordiske folketones enkeltheder og den klassiske musiktraditions nænsomhed og den amerikanske jazztraditions legende improvisationer.

Tirilil i Ebeltoft Kirke

Mandag 19. november synger trioen Tirilil med akkompagnement af organist Louise Boll i Ebeltoft kirke klokken 19. Det bliver en intim koncert i spændingsfeltet mellem gamle salmer i nye arrangementer, nordisk folketing og kendte og mindre kendte perler fra barokken.

"De leder os indenfor kirkens mure med middelalderens klostersang og de smukke gamle salmer. De leder os forbi barokkens festlige sammenkomster og ud i bakkerne, hvor folkesangen kalder dyrene hjem fra marken og indbyder til aftenstemning," heddeer det i pressemeddelelsen.

De medvirkende er Susanne Cecilie Nielsen, sopran. Nadia Schmedes Enevoldsen, sopran. Katrine Broch, sopran og Louise Boll, organist.

Favorittes på Kulturloftet

Torsdag 10. december klokken 19 synger Favorittes på Kulturloftet på Maltfabrikken i Ebeltoft.

Favorittes er en swingende sekstet, som snart i 10 år har optrådt rundt omkring i de danske jazzklubber med evergreens og ørehængere fra 1930'erne, 40'erne og 50'erne. Favorittes optræder med tre-stemmige vokalarrangementer af radiohits fra blandt andet Andrew Sisters, SweetDanes og Four Jacks. Så kort før jul bliver der selvfølgelig også sunget julehits som Let it Snow, Jingle Bells og Have yourself a Merry little Christmas.

De medvirkende er Karoline Budtz, sang. Cilja Haugland, sang. Kirsten Pedersen, sang/sax. Jesper Carlsen, bas. Finn Kjær, klaver. Peter Bjerrum, trommer.

Lørdag 19. december klokken 15 i Dråby Kirke runder DaMuCo året af med Händels Messias, som opføres igen på utallige opfordringer.

"For hvad er julen uden at have oplevet og hørt Messias," spørger Dorthe Høst.

Michael Deltchev griber igen dirigentstokken og fører solister, kor og orkester igennem de kendteste passager i oratoriet. Øvrige medvirkende er: Collegium Vocale, Aarhus- 4 solister og et barokorkester.

ab

Publiceret 24 October 2020 10:00