I det gamle trædrejeri finder man nu retro- og vintageprodukter, efter Hanne Løber har åbnet dørene til 'Kunsthuset Havely'.

I det gamle trædrejeri finder man nu retro- og vintageprodukter, efter Hanne Løber har åbnet dørene til 'Kunsthuset Havely'.

Der er både nyt og gammelt liv i Havely

Kunst og retro skal give nye oplevelser, efter Hanne Løber har genåbnet dørene til det gamle trædrejeri

Af
Simon Carlson

Følle Ved indgangen til 2020 måtte indehaver af blomsterforretningen Havely Mette Løber lukke sin forretning, da hun havde fået konstateret gigt i kravebenene og ikke længere kunne holde til arbejdet i den populære forretning i Bygaden i Følle. Siden da har der ikke været forretningsmæssig aktivitet i lokalerne, men nu har Mette Løbers mor Hanne Løber igen åbnet dørene for gesjæft.

"Der er rigtig mange mennesker, der har henvendt sig og fortalt, hvor kede de var over, at Havely som blomsterforretning måtte lukke. De ville selvfølgelig allerhelst have, at den gamle butik vendte tilbage, men heldigvis glæder de sig over, at der nu er liv i butikken igen," fortæller Hanne Løber, der også er med i Butik Zærlig i Rønde.

Nyt og gammelt

Det er dog ikke længere blomsterforretning, man finder i forretningen. Navnet er nu 'Kunsthuset Havely', og inde i butikken finder man to små afdelinger. I den første afdeling udstiller og sælger lokale kunstnere deres egne værker, der både omfatter malerier og keramik, mens man også kan købe håndlavede kimonoer fra en ung designer.

I huset første afdeling finder man kunst og tøj fra lokale kunstnere og designere. Kunstnerne kan man også på skift møde, når 'Kunsthuset Havely' holder åbent i weekenderne.

I huset første afdeling finder man kunst og tøj fra lokale kunstnere og designere. Kunstnerne kan man også på skift møde, når 'Kunsthuset Havely' holder åbent i weekenderne.

I næste afdeling står de gamle maskiner stadig fra dengang huset fungerede som trædrejeri. Her er det Hanne Løber selv, der står for at finde varerne, hvor man finder retro- og vintageprodukter. Det er således en ny oplevelse, der venter i 'Havely'.

"Det er jo som at starte fra scratch igen. Folk skal lige finde ud af, hvad vi nu er for en butik," konstaterer Hanne Løber.

Personlig kunst

'Kunsthuset Havely' holder da også kun åben i weekenderne. Her er der til gengæld mulighed for at få en helt personlig kontakt til kunstnerne, der udstiller og sælger i butikken. De er nemlig også med til at drive forretningen, og Hanne Løber og kunstnerne har derfor fordelt weekenderne imellem sig.

Derfor vil man også kunne opleve, at kunstnerne er i gang med deres værker i åbningstiden.

"Jeg er jo stadig i Butik Zærlig, så det skal naturligvis kunne hænge sammen, men vi synes også, det er med til at give en helt anden oplevelse, at man kan møde kunstnerne i butikken og få en snak med dem og høre, hvad der ligger i deres kunst. Vi synes, det er med til at give noget personlighed og en historie bag den kunst, som man måske vil købe," uddyber Hanne Løber.

På Facebook kan man holde øje med, hvem der vil være at finde i 'Kunsthuset Havely' i den enkelte weekender.

Publiceret 24 October 2020 11:30