Pressefoto

Pressefoto

Erhvervsliv og tegner laver bog om Ebeltoft

Aktivitetsbogen er for Ebeltoftere og gæster i Ebeltoft

Bog Erhvervslivet i Ebeltoft og tegner Henrik Johnsson er gået sammen om at lave en bog om Ebeltoft, som er målrettet alle børn, og som udkom onsdag i efterårsferien.

Den nye aktivitetsbog er blevet til i tæt samarbejde med butikker, restauranter og virksomheder i Ebeltoft.

Bogen indeholder karikatur-tegninger af kendte ansigter fra butikker og virksomheder i Ebeltoft. Der er også en masse opgaver at løse. Alle børn kan komme ind i en af butikkerne og gratis hente deres egen opgavebog. Bogen er udarbejdet til Ebeltoftere og gæster i Ebeltoft.

"Det er min erfaring vore opgavebøger bliver brugt som reference for hele familien i relation til handlen. På den måde vil Aktivitetsbogen; 'Min Ferie By Ebeltoft' være en langvarig forbindelse mellem borgene og byen," siger tegner Henrik Johnsson i en pressemeddelelse.

Fra tanke til tegning til bog

Ideerne om, hvordan en Aktivitetsbog bliver til, er mange.

"Jeg møder nogle gange den forestilling, at 'man da bare putter fotos i en computer og så spytter maskinen tegninger ud igen'. Intet kommer af sig selv - heller ikke karikatur-tegninger. Først besøgte vi virksomhederne i Ebeltoft og fandt på den måde frem til, hvem der skulle være med i bogen. De fleste af virksomhederne lod det være op til os, hvordan deres side skulle se ud. Hjemme ved tegnebordet har de betragtninger, vi har gjort, og samtalen med kunden været inspiration. Først udarbejder vi skitser. Dernæst tegner vi rent. Når tegningen er færdig, bliver den sat op med tekst, rammer og QR-Kode på computer, bogen gennemses og korrekturlæses af mindst fire led, inden den sendes til trykkeriet," fortæller Henrik Johnsson.

Der har været stor interesse for projektet i byen og mange forskellige virksomheder er med. Den gratis aktivitetsbog har kunnet hentes siden onsdag 14. oktober hos Ebeltoft Folketidende og Adresseavisen, Legekæden, Fuglsøcentret Ebeltoft Guld & Sølv, Appelgren’s Kaffebar, Supell, Den blå brille, Pust Glasværksted, Ebeltoft og Mols, Artiskokken, Hotsjok, Dit Dyr i Fokus, Hanne Sloth Mode, Ebeltoft Park Hotel, Ebeltoft-Mols Mæglerne, LøCroQ, Strandvejens Konditori, Johnsson.

gs

Publiceret 25 October 2020 09:40