På svampeturen kan man blive klogere på svampe i alle deres former og funktioner. Pressefoto

På svampeturen kan man blive klogere på svampe i alle deres former og funktioner. Pressefoto

Kom til svampeballet i det vilde

Naturhistorisk Museum og Molslaboratoriet inviterer lørdag 31. oktober kl. 10-13 på svampetur for hele familien med naturvejleder Marianne Graversen

Natur Oplev støvbold og bævresvamp danse ballet med spids nøgenhat og markchampignon. Det går vildt for sig på Molslaboratoriets rewildingområde på lørdag. Tag med på en skarp svampetur med vilde oplevelser orkestreret af naturvejleder Marianne Graversen fra Naturhistorisk Museum.

På Molslaboratoriet får naturen lov til at udvikle sig, som den vil. Det betyder masser af faldne træer og dermed et mylder af trælevende svampe. Blandt de vilde heste og græssende kvæg på de åbne stepper popper svampe op med fare for at blive trådt flade. Men det giver alt sammen mening.

Liv og død

Turen byder på masser af svampe, både de gode, de onde og de grusomme. Lærerig tur for hele familien, hvor dagens svampekyndige naturvejleder lukker deltagerne ind i svampenes mangfoldige verden, deres betydning for liv og død og uvurderlige indflydelse på områdets biodiversitet.

Der er ikke garanti for, at alle får svampe med hjem til aftensmaden, men man kan være sikker på at vende hjem med en herlig naturoplevelse for alle sanser og rødblussede kinder - og klogere på svampe. Det er årets sidste svampetur, så hold dig ikke tilbage - der er begrænset antal billetter.

gs

Publiceret 25 October 2020 12:00