Radikale Venstres Jan Kjær Madsen medforslagsstiller sammen med SF, Enhedslisten og Alternativet til, at Syddjurs Byråd nikker ja til at modtage flygtninge fra den nedbrændte Moria-lejr på den græske ø Lesbos. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Radikale Venstres Jan Kjær Madsen medforslagsstiller sammen med SF, Enhedslisten og Alternativet til, at Syddjurs Byråd nikker ja til at modtage flygtninge fra den nedbrændte Moria-lejr på den græske ø Lesbos. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Forslag: Syddjurs tilbyder at tage imod flygtninge fra Moria

Fire partier i Syddjurs Byråd foreslår kollegerne i byrådet, at Syddjurs er klar til at huse børn og deres eventuelle familier fra flygtningelejren på den græske ø Lesbos

Radikale Venstre, Alternativet, SF og Enhedslisten stiller på onsdagens byrådsmøde forslag om, at Syddjurs tilbyder at tage imod flygtninge fra flygtningelejren Moria.

Et af tre forslag på byrådsmødet som er havnet direkte på dagsordenen uden, at de har været behandlet i et politisk udvalg.

Flygtningelejren på den græske ø Lesbos brændte ned til grunden i begyndelsen af september, og det har medvirket til, at mange børn er i akut nød, ifølge UNICEF (United Nations Children's Fund) - verdens største humanitære organisation for børn. Organisationen blev etableret af FN i 1946.

Flere kommuner har meddelt, at de er klar til at tage imod flygtninge fra Moria-lejren, heriblandt København, Sønderborg og Svendborg, og over flere kommuner har sat det på byrådets dagsorden.

Nu sker det samme i Syddjurs.

”Byrådet i Syddjurs vedtager at rette henvendelse til udlændinge- og integrationsministeren (Mattias Tesfaye, red.) med henblik på at meddele, at kommunen tilbyder at stille boliger og hjælp til rådighed for at huse børn og deres eventuelle familier fra flygtningelejren Moria, såfremt regeringen beslutter at modtage flygtninge," lyder den fælles anbefaling fra Radikale Venstre, Alternativet, SF og Enhedslisten.

Regeringens tre støttepartier har i en fælles appel opfordret regeringen til, at Danmark bør tage imod 300 børn fra de græske flygtningelejre.

Der er i finansloven for 2020 afsat penge til at modtage 500 kvoteflygtninge.

Ifølge tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet visiterede Syddjurs Kommune fem flygtninge i 2019 og har i årets første 9 måneders 2020 visiteret 4 flygtninge. ('Antal visiteringer af flygtninge fordelt på kommuner og regioner' fra publikationen 'Tal på udlændingeområdet pr. 30.09.2020')

Publiceret 26 October 2020 06:30