Et forblæst og forpjusket fællesareal i Halling er blevet til en smuk folkepark, som nu afventer sidste etape. En stor del af Hallings borgere har gennem det sidste års tid lagt mange frivillige arbejdstimer i projektet. Tilsendt foto

Et forblæst og forpjusket fællesareal i Halling er blevet til en smuk folkepark, som nu afventer sidste etape. En stor del af Hallings borgere har gennem det sidste års tid lagt mange frivillige arbejdstimer i projektet. Tilsendt foto

Halling Folkepark: 115.000 fondskroner til Kultur-Multibane

Halling Folkepark har modtaget 115.000 kroner i støtte fra Nordea-fondens Her bor vi-pulje på 60 mio. kr., der uddeles til projekter, som styrker lokale fællesskaber og sammenhængskraften i mindre byer

Af
Lars Norman Thomsen

HALLING Foreningen Halling Folkepark har været så heldige, at Nordea-fonden har kigget til den aktive landsby og reageret yderst positivt.

Med 115.000 kroner i støtte fra Nordea-fondens Her bor vi-pulje kan Foreningen Halling Folkepark nu igangsætte anlæggelsen af en Kultur-Multibane.

Projektet er tredje og sidste etape i en anlægsfase, der startede helt tilbage i 2017, og når det er gennemført, vil landsbyens drømme om et multifunktionelt rekreativt fællesområde for alle generationer være opfyldt.

Sport og kultur

Foreningens formand Birgitte Holt Nielsen udtaler om projektet:

"Vi er utrolig taknemmelige for, at Nordea-fonden giver os denne store håndsrækning, der fuldender finansieringen af vores projekterede Kultur-Multibane. I Halling vil vi gerne bygge bro mellem sportslige udfoldelser og kulturoplevelser, og derfor skal vores nye multibane være fleksibel og utraditionel og også kunne bruges til teater- musik og festarrangementer for hele familien."

"Vi håber, at Halling Folkepark nu i endnu højere grad vil være et samlingssted for mange i lokalområdet, og at gode oplevelser her vil styrke det lokale fællesskab både i landsbyen og sammen med vores naboer i Ådalen."

Bred støttekreds

Udover tildelingen fra Nordea-fonden er projektet støttet af Fonden for Søby-Skader-Halling Sparekasse, Syddjurs Kommune og Sparekassen Kronjyllands Gavefond.

"Det syder og bobler ude i de små bysamfund, og med dette økonomiske rygstød får de mange lokale ildsjæle i ekstra mulighed for at sætte deres virketrang i spil til gavn for fællesskabet," udtaler Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Her bor vi-puljen havde ansøgningsfrist 1. august 2020, og i alt forventes cirka 150 mindre byer med 200-5.000 indbyggere at få støtte fra puljen til aktiviteter og fællesskaber.

Publiceret 29 October 2020 08:00