Løsgænger Michael Mikkelsen og Nye Borgerlige bliver ikke et match ved det kommende kommunalvalg. Foto: Syddjurs Kommune

Løsgænger Michael Mikkelsen og Nye Borgerlige bliver ikke et match ved det kommende kommunalvalg. Foto: Syddjurs Kommune

Nye Borgerlige siger nej til Michael Mikkelsen

Hovedbestyrelsen hos Nye Borgerlige vil ikke acceptere, at lokalforeningerne tager kontakt til nuværende byrådsmedlemmer, fortæller lokalformand Bent Schouw

Af
Lars Norman Thomsen

LOKALPOLITIK Ny Borgerlige stiller op til næste kommunalvalg i Syddjurs, men det bliver ikke med den detroniserede DF'er, Michael Mikkelsen, på listen.

Det fortæller Bent Schouw, Femmøller, lokalformand for Nye Borgerlige på Djursland og Randers.

"Jeg havde ellers set det som en oplagt mulighed, da jeg læste, at Michael Mikkelsen havde forladt Dansk Folkeparti og overgået til at være løsgænger i Syddjurs Byråd," siger Bent Schouw.

Men partiets hovedbestyrelse afviste at det kunne blive et tema, før det blev et tema.

"Vi har en generel beslutning i partiet, der udelukker, at vi må kontakte nuværende byrådsmedlemmer fra andre partier med henblik på opstilling hos Nye Borgerlige. Jeg forespurgte hos vores hovedbestyrelse, men fik et blank nej, og det vil jeg naturligvis rette mig efter," understreger lokalformanden.

- Havde du haft kontakt med Michael Mikkelsen inden da?

"Jeg snakker af og til med Dansk Folkepartis byrådsmedlemmer. Dem alle tre, fordi jeg mener, at vi ser ens på mange ting."

- Men du udelukker, at Michael Mikkelsen kan opstille for Nye Borgerlige?

"Ja, det er helt udelukket. Den mulighed bruger jeg ikke tid på længere efter, at hovedbestyrelsen har sagt nej."

Ny optimisme

Ved Kommunalvalget i november 2017 opstillede Nye Borgerlige i Syddjurs - ikke i Norddjurs - for første gang. Beskedne 143 stemmer blev der partiet til del. Der var 54 personlige stemmer til Rasmus Haulrik Andersen, Feldballe, og 22 til Bent Schouw.

Forud for Kommunalvalget udtalte Bent Schouw til Lokalavisen:

“Vi er de nye i flokken, så vi får ikke et kanongodt valg. For os er et kommende folketingsvalg vigtigere.”

“Jeg har ikke tidligere været medlem af et parti, men da Nye Borgerlige blev dannet, kunne jeg nikke ja til mange af synspunkterne. Ikke mindst på det økonomiske område, hvor jeg er klar tilhænger af en væsentlig mindre offentlig sektor og langt mere privat initiativ.”

“Til gengæld er jeg ikke fjendtlig overfor fremmede. En anden hudfarve udløser ikke aggressioner hos mig. Alle skal behandles ordentligt, men de fremmede skal kunne forsørge sig selv.”

Synspunkter, som han kan nikke genkendende til i dag.

"Jeg mærker, at den medvind vi har på landsplan efter, at vi kom i Folketinget ved sidste valg, smitter af lokalt," siger Bent Schouw.

"Vi får mange nye medlemmer, så vores udgangspunkt til det kommende kommunalvalg er helt anderledes denne gang."

Det ligger fast, at Nye Borgerlige opstiller i Randers og Syddjurs, mens partiet hænger i bremsen i Norddjurs.

"Vi har så rigeligt med interesserede kandidater i Randers, og det ser også fint ud i Syddjurs. Til gengæld kommer jeg til at bruge noget knofedt i Norddjurs, men jeg er sikker på, at vi vil lykkes med at få lavet en liste."

Bent Schouw, 74, er selv parat til at kandidere på partiets liste i Syddjurs, men han håber, at andre vil tage over i front.

"Vores generelle udfordring er, at de nye medlemmer ikke tidligere har været medlem af et politisk parti. Derfor har de ingen erfaring overhovedet med politik. Til gengæld har de så heller ikke fået de unoder, som mere rutinerede politikere har," griner han.

Corona-situationen gør det svært at holde opstillingsmøder. Derfor arbejder lokalformanden på at få arrangeret virtuelle møder i det nye år.

Publiceret 30 October 2020 21:00