Uri og Helle Løvevild Golman har i 2019 oprettet 'WILD Nature Foundation', som har til formål at arbejde med beskyttelse af verdens vilde dyr og natur. Fonden blev stiftet takket være hjælp fra advokat Knud Foldschack og flere donationer, i sommer 2019.

Uri og Helle Løvevild Golman har i 2019 oprettet 'WILD Nature Foundation', som har til formål at arbejde med beskyttelse af verdens vilde dyr og natur. Fonden blev stiftet takket være hjælp fra advokat Knud Foldschack og flere donationer, i sommer 2019.

Løvevild fortælling fra de syv kontinenter

foredrag Alene mellemnavnet 'Løvevild' siger en del. Det tager man ikke bare ud af det blå med en almindelig 8-16-hverdag i Danmark.

Og det er da mildest talt heller ikke en almindelig hverdag, som kendetegner Uri og Helle Løvevild Golman, som onsdag 11. november kl. 19 giver foredrag i Kolind+. Arrangør er FOF Djursland i samarbejde med Syddjurs Bibliotek og Photo Care i Grenaa.

Parret er begge National Geographic fotografer og medlemmer af Eventyrernes Klub. For år tilbage satte de sig for at tage på ekspeditioner, 25 i alt, til de sidste vilde steder i Verden på alle syv kontinenter. De kaldte det Project WILD.

De har sejlet i Arktis og på utallige floder og søer verden over. De har vandret i ørkener, jungler og ventet i timevis på at få det helt rigtige billede. De er blevet bidt af alverdens insekter, har haft malaria og fotograferet kystulven i Nordamerika, blot to centimeter fra kameralinsen.TV2 dokumentarserien ”Vores Vilde Verden” fulgte de to fotografer på tre af deres ekspeditioner.

På parrets næstsidste ekspedition til Gabon, i Afrika, i december 2017 gik det galt. De to naturfotografer blev på et marked forsøgt drabt af en mand med en kniv, og det gik hårdest ud over Uri Løvevild Golman, som blev stukket ti gange i bla. maven, hjertet, halsen og hovedet.

Efterfølgende lykkedes det læger på militærhospitalet i Gabons hovedstad, Libreville, at redde Uri Løvevild Golmans liv, selvom han havde mistet næsten alt sit blod. Han blev senere fløjet hjem til videre behandling på Rigshospitalet i København. Uris førlighed var umiddelbart gået tabt og havde mistet talens brug, og han stod foran langvarig genoptræning.

Men parret har på intet tidspunkt givet op. Uri er på vej til at få sin fulde førlighed tilbage og i august sidste år genoptog parret deres foredragsvirksomhed.

Og så tilbage til det nye mellemnavn. I en pressemeddelelse i forbindelse med det første foredrag efter genoptræningen fortæller Uri at han erindrer, at da Helle opdagede overfaldet, kastede hun sig ind i kampen, brølende som en løveinde, og parret formåede at få kniven vristet fra overfaldsmanden, selvom de begge var såret, Uri næsten fatalt. Derfor tog de mellemnavnet 'Løvevild'.

Der er endnu meget få billetter tilbage til arrangementet – køb ved Photo Care, Syddjurs Bibliotek eller på www.fof-djursland.dk

mj

Publiceret 01 November 2020 09:00