Marianne Kirkegaard ikke i tvivl om, at Claus Wistoft er klar til fire år mere i lokalpolitik, når han sagt ja til det. Arkivfoto

Marianne Kirkegaard ikke i tvivl om, at Claus Wistoft er klar til fire år mere i lokalpolitik, når han sagt ja til det. Arkivfoto

KV21:

Har Wistoft en skjult dagsorden?

Partifælle og byrådskollega ikke i tvivl om, at den tidligere Syddjurs borgmester ikke render af plads et halvt år efter næste kommunalvalg

Af
Lars Norman Thomsen

Venstres medlemmer i Syddjurs har endnu ikke haft lejlighed til at bekræfte, at nuværende 1. viceborgmester Claus Wistoft skal være partiets borgmesterkandidat ved kommunalvalget om mindre et år.

Det sker vist først til foråret, men der er bare tale om en formssag.

Den tidligere Syddjurs borgmester i perioden 2014-2017 vil blive kåret, når den tid kommer. På det seneste har flere af hans kolleger i byrådssalen igen stillet spørgsmålstegn ved, om Claus Wistoft faktisk gider byrådsarbejdet fremover, når han nu bruger så megen tid, som han gør, på diverse bestyrelsesopgaver?

Det er ikke hans partifæller, der stiller spørgsmålet, men derimod kolleger fra andre partier.

Ingen vil selvfølgelig sige noget til citat, men når et valg nærmer sig stiger også den politiske lyst til at andedamssnadre om dette og hint. Spørger man hovedpersonen selv, så svarer han på spørgsmålet med stoisk ro.

Læs også: Claus Wistoft: "Når jeg siger ja, så mener jeg ja"

"Når jeg har sagt ja til noget, så mener jeg rent faktisk ja," lyder det korte svar.

Hans rutinerede partifælle og byrådskollega, Marianne Kirkegaard, er heller i tvivl om, at Claus Wistoft tørster efter at komme tilbage i borgmesterstolen.

"Claus Wistoft aftalte med vores bestyrelse, at han fik sommerferien til at tænke over tingene og sin politisk fremtid," siger Marianne Kirkegaard. "Han sagde så ja til fortsat at være Venstres borgmesterkandidat, da han havde tænkt sig om, og jeg ved, at han mener det, når han siger ja til noget.."

"Vi har her efter sommerferien mærket en gruppeformand, der virkelig er tilstede og det med en tyngde, som fortæller os i gruppen, at han har taget en beslutning, som han mener noget med. Han er klar til fire år mere."

Publiceret 22 November 2020 10:00