Kasper Bjerregaard er bedre klædt på denne gang til at tage en holmgang med Norddjurs borgmester Jan Petersen og fravriste ham nøglen til borgmesterkontoret

Kasper Bjerregaard er bedre klædt på denne gang til at tage en holmgang med Norddjurs borgmester Jan Petersen og fravriste ham nøglen til borgmesterkontoret

Tidligere Kolind dreng mere klar denne gang

Venstres gruppeformand Kasper Bjerregaard har en god fornemmelse for, at det om et år er muligt at vippe Jan Petersen væk fra borgmesterstolen

Af
Lars Norman Thomsen

KV21 Venstre går tilsyneladende stille med dørene, når det handler om partiets forberedelser til næste års kommunalvalg.

Således var det kun de indviede få, der havde krydset af i kalenderen, at den lokale partiorganisation havde indkaldt til opstillingsmøde på Kystvejens Hotel i Grenaa med valg af borgmesterkandidat øverst på dagordenen.

Hele 52 medlemmer dukkede op. Venstres gruppeformand, Kasper Bjerregaard, blev nærmest valgt med akklamation. 50 stemmer gik til ham, mens der var to stemmer til den anden foreslåede kandidat, Louise Dolmer.

Mere i rygsækken

Kasper Bjerregaard, 47, er således klar til en ny holmgang i den lokalpolitiske manege. Han var også borgmesterkandidat ved kommunalvalget i 2017, som dog ikke gav anledning til jubelscener i Venstres gruppeværelse.

Godt nok blev mandattallet på seks forsvaret, men med blot 19,9 procent af stemmerne (en tilbagegang fra valget i 2013 på 3,3 procentpoint) var der ikke ligefrem champagne-stemning.

To år i Norddjurs Kommunalbestyrelse havde den forhenværende Kolind-dreng i rygsækken, da han gik til valgkamp, men til gengæld var opbakningen i partiet fuldtonet til Bjerregaard i erkendelse af, at der skulle et nyt ansigt til for at kunne gøre sig forhåbninger om at være en trussel til siddende borgmester Jan Petersen og Socialdemokratiet.

1.045 personlige stemmer blev der cand.scient.pol. Kasper Bjerregaards til del, og det placerede ham som nummer to på listen over personlige stemmer. Jan Petersen toppede med 2.858 stemmer.

"Jeg var helt ny i faget i 2017. Jeg er langt mere parat og nede i detaljerne denne gang, og jeg føler mig meget klar," siger Kasper Bjerregaard.

V har taget ansvar

Ret hurtigt efter valget sidst stod det klart, at Norddjurs økonomien var mere end almindelig betændt. Jan Petersen blev hurtigt skydeskive for alverdens indlæg af blandet kvalitet på de sociale medier og lignede i en periode en hængt kat.

Kasper Bjerregaard og Venstres gruppe valgte fluks at tage tyren ved hornene og koble sig på det økonomiske genopretningshold sammen med primært Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Kristina Hviid er den eneste af Venstre nuværende 6 medlemmer af Kommunalbestyrelsen som ikke genopstiller. Hun og familien fraflytter kommunen

Kristina Hviid er den eneste af Venstre nuværende 6 medlemmer af Kommunalbestyrelsen som ikke genopstiller. Hun og familien fraflytter kommunen

"For Venstre var det vigtigt at markere, at vi var klar til at tage et ansvar af hensyn til vores borgere i modsætning til andre partier. Vi fik placeret vores synspunkter i forhandlingerne, men måtte selvfølgelig også sluge nogle kameler."

"At det nærmest på rekordtid er lykkes os at få vendt tingene til det positive, er i høj grad Venstres fortjeneste, som det er de øvriges i samarbejdet."

- Har jeres kurs ikke været en foræring til Jan Petersen? Tror du ikke nærmere, at I har det gjort det nemmere for ham at blive genvalgt?

"Slet ikke. Vi har tværtimod vist borgerne, at vi tør tage et medansvar for at genoprette en uholdbar økonomisk situation, selv om det har også betydet upopulære beslutninger."

"Vi har også klart gjort rede for, hvad der har været hovedårsagerne til, at det kom så vidt med den kommunale økonomi. Venstre vil fremover udstikke en økonomisk kurs, så vi undgår af køre så meget af sporet, som det var tilfældet."

- Kan I flytte Socialdemokratiet ud af borgmesterkontoret?

"Det er jeg sikker på, at vi kan, og jeg fornemmer også på de borgere, jeg snakker med, at de gerne ser en kursændring, at en yngre generation kommer til."

"Man vil selvfølgelig se, at vi strammer retorikken i valgåret, så det bliver tydeligt for borgerne, hvad Venstre vil levere i næste valgperiode, hvor vi fortsat gerne vil samarbejde bredt i kommunalbestyrelsen, også med Socialdemokratiet, og frigøre dem fra hele tiden at skulle kigge til små partier som SF og Enhedslisten på deres venstre side."

Publiceret 25 November 2020 16:00