94-årige Søren Erik Andersen, der bor på Plejecenter Søhusparken, blev vaccineret af sygeplejerske Nanna Vermuth Priskorn. Foto: Ole Bjarke Nielsen

94-årige Søren Erik Andersen, der bor på Plejecenter Søhusparken, blev vaccineret af sygeplejerske Nanna Vermuth Priskorn. Foto: Ole Bjarke Nielsen

Vaccination: 94 årig på Søhusparken fik første stik

Så er der kommet gang i vaccinationerne af beboere og medarbejdere på plejecentrene i Syddjurs

Af
Lars Norman Thomsen

Søren Erik Andersen på 94 år blev den første beboer i Syddjurs, der blev vaccineret mod COVID-19.

Søren Erik Andersen bor på Plejecenter Søhusparken. Han fik stikket af sygeplejerske Nanna Vermuth Priskorn.

"Vi regner med, at cirka 90 procent af beboerne på vores plejecentre, og cirka 50 procent af plejepersonalet de samme steder bliver vaccineret i løbet af torsdagen," siger pressechef Ole Bjarke Nielsen, Syddjurs Kommune.

Det drejer sig i runde tal om cirka 310 beboere og cirka 150 medarbejdere.

"Vi forventer at blive færdig torsdag," siger pressechefen.

- Hvorfor er det kun 90 procent af beboerne, der bliver vaccineret?

"Det er der forskellige årsager til, som bygger på grundige, faglige vurderinger og samtaler med beboere og pårørende," siger Ole Bjarke Nielsen.

Sideløbende er Syddjurs Kommune også i gang med at få vaccineret den såkaldte målgruppe 2. Borgere i målgruppe er +65 år, der i dagligdagen modtager både personlig pleje og praktisk hjælp af Syddjurs Kommune.

Vaccinationerne foregår på Vaccinationscentret i Randers.

"Vi kom lidt hovedkuls i gang allerede onsdag, fordi Regionen pludselige kontaktede os og sagde, at der var plads," siger Ole Bjarke Nielsen.

Der er, ifølge pressechefen, cirka 370 borgere i denne gruppe.

"Hjemmeplejen er altid opsøgende i forhold til transport. De, der ikke har pårørende, som kan køre, transporterer kommunen til Randers, men der er også borgere, som med hjælp fra deres pårørende selv sørger for at booke en tid hos Vaccinationscentret."

Publiceret 07 January 2021 15:00