Gunnar Sørensen (V) fylder 66 til december. Til den tid ved både han og vælgerne, om der er fire år mere i ham i byrådet. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Gunnar Sørensen (V) fylder 66 til december. Til den tid ved både han og vælgerne, om der er fire år mere i ham i byrådet. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

KV21:Gunnar Sørensen overvejer om tyve år er nok

Formanden for Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse gør regnebrættet op umiddelbart før Venstres opstillingsmøde i april

Af
Lars Norman Thomsen

KV21 Gunnar Sørensen (V) har sammen med Kirstine Bille (SF), Syddjurs borgmester i perioden 2010-2013, højeste anciennitet i det nuværende byråd.

Fem perioder har duoen på samvittigheden, når denne byrådsperiode er afsluttet med udgangen af 2021. Fire år i den daværende Ebeltoft Kommune og 16 år i Syddjurs Kommune.

Kirstine Bille har for længst besluttet, at hun genopstiller til kommunalvalget 16. november, og det som borgmesterkandidat for fjerde gang i streg.

Om Gunnar Sørensen, 65, følger trop, ved han ikke endnu.

Landmanden og molboen fra Vrinners siger, at det er oprigtigt og ikke for at spille kostbar, når han siger, at han først afgør det umiddelbart før Venstres opstillingsmøde i april.

At spille kostbar hører heller ikke med i en karakteristik af Venstre veteranen, der tilhører den kreds af lokalpolitikere, som hverken er selvhøjtidelige eller falder i svime over dyre formuleringer. Tillige står der respekt om manden, som med sin erfaring fylder meget i Venstres bagland.

"Det har været rasende spændende at være med i lokalpolitik, og det er det fortsat, men tyve år er også lang tid," siger Gunnar Sørensen.

"Der kommer et tidspunkt, hvor det er slut, og jeg vil gerne have lov til selv at beslutte, hvornår det er rigtigst at stoppe i stedet for, at andre skal komme og fortælle mig det."

Nej til tudefjæs

 - Er det frygten for ikke at blive genvalgt, der lurer?

"Overhovedet ikke. Det indgår slet ikke i mine overvejelser."

"Hvis jeg havde det sådan, var det ikke politik, jeg skulle beskæftige mig med. Det bliver heller ikke mig, der kommer til at stå med tudefjæset på, som de, der ryger ud i Vild med Dans gør det. Når man stiller op til både kommunalvalg og i Vild med Dans, kan man både vinde og tabe, og det skal man naturligvis gøre sig klart på forhånd."

Udvalgsformand x 3

Gunnar Sørensen begyndte sin tid i lokalpolitik i Økonomiudvalget i de to første perioder. Siden overtog han posten som formand for Arbejdsmarkedsområdet.

De seneste tre perioder har han været formand for Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse.

"Den lokale presse har betegnet mig som driftssikker, det tager jeg som en kompliment. Og jeg vil gerne medgive, at jeg er mere til handling end til snak," skrev han i sit valgprogram forud for kommunalvalget i 2017.

Om der bliver mere at komme efter, ved hans støtter til april, når Gunnar Sørensen har været i sit lønkammer og mærket efter, om der er mere lokalpolitik på tanken.

Gunnar Sørensens personlige stemmetal har været næsten status quo ved de fire valg til dato i Syddjurs: 2005 (224 personlige stemmer), 2009 (180 personlige stemmer), 2013 (223 personlige stemmer) og 2017 (213 personlige stemmer).

Publiceret 14 January 2021 11:35