Borgmester Ole Bollesen (tv) og stationskoordinator Peter Pedersen, som er medarbejderrepræsentant i byggeudvalget, tog i fællesskab det første spadestik til den nye Rønde Brandstation . Foto: Martin Schultz

Borgmester Ole Bollesen (tv) og stationskoordinator Peter Pedersen, som er medarbejderrepræsentant i byggeudvalget, tog i fællesskab det første spadestik til den nye Rønde Brandstation . Foto: Martin Schultz

Ny brandstation ud i ny licitation

Den nye brandstation i Rønde tidligst færdig til næste årsskifte

Af
Lars Norman Thomsen

RØNDE 1. september 2020 blev der taget første spadestik til den nye brandstation på Bækkelundsvej ved foden af Rønde bakken. Byggeriet var udset til at skulle være jomfruopgaven for det nye selskab Halbyg A/S, som Aalsrode Tømrerfirma A/S har været med til at starte. Det tegnede til, at det nye byggeri på sammenlagt 742 kvadratmeter til en pris i omegnen af 10 mio. kroner ville stå klar til indflytning før sommerferien 2021.

Læs mere: Rønde: Første spadestik til ny brandstation

Så gik det hverken værre eller bedre, at Aalsrode Tømrerfirma onsdag 28. oktober 2020 valgte at trække stikket og indgive konkursbegæring til skifteretten. Det rev Dansk Halbyg med i faldet, og dermed stoppede byggeriet af brandstationen og har ligget stille siden. Lokalavisen har spurgt afdelingsleder Steen Daugaard Andersen, Team Ejendomme ved Syddjurs Kommune, hvornår byggeriet forventes genoptaget, og om der skal en ny licitation til?

Læs mere: Første spadestik til ny brandstation

"Vi er ved at have en værdiansættelse af det allerede udførte arbejde på plads og er ved at undersøge, hvad kommunen kan forvente, at det koster at få færdiggjort byggeriet," siger han.

"Der har været dialog med nogle af de entreprenører (f.eks. Murerfirma Bent Clausen ApS, red.), der har kendskab til projektet, men der vil efter alt sandsynlighed skulle gennemføres en ny begrænset licitation."

Såvel eksterne som kommunens egne jurister tager sig af de juridiske aspekter af sagen for at sikre, at kommunen får det mest gunstige udfald af situationen.

Læs mere: Nye brandmænd: Er du klar til at gøre en forskel?

"Det er dog for tidligt at sige noget om en tidshorisont, men vi håber på at der snart kommer gang i byggeriet igen," siger afdelingslederen.

Publiceret 15 January 2021 07:30