Tommy Bøgehøj debuterede i lokalpolitik i 2010. Havde så en pause, før han overbevisende gjorde comeback ved kommunalvalget 2017. Til november er han borgmesterkandidat for Konservative Syddjurs for trejde gang. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Tommy Bøgehøj debuterede i lokalpolitik i 2010. Havde så en pause, før han overbevisende gjorde comeback ved kommunalvalget 2017. Til november er han borgmesterkandidat for Konservative Syddjurs for trejde gang. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

KV21 - Bøgehøj: "Den absolut stærkeste opstilling nogensinde hos Syddjurs Konservative"

Det ser unægteligt lovende ud for Det Konservative Folkeparti med hele 14 kandidater på nuværende tidspunkt til kommunalvalget 

Af
Lars Norman Thomsen

KOMMUNALVALG Aldrig har Syddjurs Konservative stillet med et stærkere hold til et kommunalvalg i Syddjurs, ifølge spids- og borgmesterkandidat Tommy Bøgehøj, i denne byrådsperiode konservativ enegænger i Syddjurs Byråd.

Bøgehøjs optimisme er ikke bare 'klappe kage jubeloptimisme', for det er lykkedes allerede på nuværende tidspunkt at have 14 kandidater klar til den konservative liste. 

Enkelte er velkendte navne fra de seneste valg - for eksempel Kirstine Kvorning, Diana Bang og ægteparret Myrwick - men der er også nye og uprøvede i flokken, som indtil videre er uden kandidater fra kommunens vækstby nummer 1, Hornslet.

"Bestyrelsen har på vores seneste bestyrelsesmøde, efter gældende regler udsendt fra landskontoret, konstitueret kandidatlisten, som senere skal bekræftes på et endeligt opstillingsmøde, hvor flere kan komme på listen," siger Tommy Bøgehøj.

Corona-situationen er dark horse og afgør, hvornår det bliver muligt at afholde opstillingsmødet.

Listen holdes åben for nye kandidater indtil starten af september.

Socialkonservativ linje

Efter storhedstiden med Poul Schlüter perioden fra 1982 til 1992 har Det Konservative Folkeparti været Venstres lillebror landspolitisk i blå side af det politiske spektrum, hvor Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Nye Borgerlige også vil kæmpe med om positionerne.

Folketingsvalget i juni 2019 var en optur for Det Konservative Folkeparti og partiformand Søren Pape Poulsen, der fordoblede mandattallet fra seks til 12 efter det dårligste valgresultat nogensinde i 2015 med blot 3,4 procent af stemmerne.

Meningsmålingerne lige nu signalerer også medvind til partiet, der senest i fælles flok besluttede at stemme ja til en rigsretssag mod Inger Støjberg, selv om det sikkert var en hård pille at sluge for nationalkonservative typer som Nasser Khader og Venstre overløberen Marcus Knuth.

Tommy Bøgehøj tilhører den socialkonservative fløj i partiet, som hylder det gamle konservative slogan 'forandre for at bevare', og denne linje har han også stået for i byrådsarbejdet.

"En tilbøjelighed til at bevare og en evne til at forbedre ville tilsammen være mit mønster på en statsmand. Alt andet er vulgært i tanken og farligt i udførelsen," som den britiske politiker og skribent Edmund Burke, koservatismens profet, (1729-1797) bl.a. sagde om det at være konservativ.

Står på tre ben

Unge Kasper Kolstrup Møller er debutant, men Kolind drengen kender værdien af branding og marketing fra sit arbejdsliv. Derfor har han allerede søsat en hjemmeside og fået lavet pressefotos. Pressefoto

Unge Kasper Kolstrup Møller er debutant, men Kolind drengen kender værdien af branding og marketing fra sit arbejdsliv. Derfor har han allerede søsat en hjemmeside og fået lavet pressefotos. Pressefoto

Til det forestående valg vil Syddjurs Konservative stå på tre ben.

"Vi står for det sociale, det liberale og det nationale, og det betyder, at vi skal sikre frihed til, at de virksomme kan drive virksomhed og skabe arbejdspladser, vi skal tage os af de svage og sårbare, og så skal vi passe på dansk natur og Danmarks sjæl," uddyber Tommy Bøgehøj, der altid har understreget, at han er stor tilhænger af EU og ikke vil være med til at vende ryggen til resten af verden.

”14 kandidater er passende til, når alle er valgt, at sikre flertallet blandt Syddjurs Byråds 27 medlemmer," lyder det fra borgmesterkandidaten.

Sagt med et smil naturligvis, men det fjerner nu ikke indtrykket af, at Syddjurs Konservative har lagt fra land, som aldrig før set i Syddjurs Kommunes historie.

FAKTA

Syddjurs Konservative kan mønstre følgende navne pt.:

 • Tommy Bøgehøj, Ebeltoft
 • Kasper Kolstrup Møller, Kolind
 • Kirstine Kvorning, Grønfeld
 • Bendt Ransborg Hejerholt, Ebeltoft
 • Kristian Damsgaard, Rønde
 • Henrik Knudsen, Ebeltoft
 • Michael Sangill Mikkelsen, Følle Strand
 • Diana Bang, Ryomgård
 • Kim Withen Olesen, Mols
 • Lone Myrwick, Ugelbølle
 • Søren Maarslet, Ebeltoft
 • Niels Aakjær Holst, Thorsager
 • Steen Myrwick, Ugelbølle
 • Lars Bjørn, Ugelbølle

Syddjurs Konservative opstiller sideordnet

Publiceret 17 January 2021 08:30