Rønde Distriktråds formand Carsten Skivild (med kasket), der her ses sammen med Syddjurs borgmester Ole Bollesen og en gruppe Rønde borgere, da borgmesteren i 2020 var på morgentur i byen, ser frem til det konkrete udbytte af de mange projekter, som Distriktsrådet er involveret i. Foto: Lars Norman Thomsen

Rønde Distriktråds formand Carsten Skivild (med kasket), der her ses sammen med Syddjurs borgmester Ole Bollesen og en gruppe Rønde borgere, da borgmesteren i 2020 var på morgentur i byen, ser frem til det konkrete udbytte af de mange projekter, som Distriktsrådet er involveret i. Foto: Lars Norman Thomsen

Distriktsrådsformand: Mærker god synergi i Rønde

Formand for Rønde Distriktsråd Carsten Skivild glad for, at mange foreninger og borgere engagerer sig i arbejdet med at sætte Rønde på landkortet

Af
Lars Norman Thomsen

RØNDE "Når man ser tilbage på vores arbejde i 2020, har hovedparten af vores energi ligget i samarbejde med de mange, der er interesseret i at sætte Rønde på landkortet," lyder status fra Carsten Skivild, formand for Rønde Distriktsråd, her ved årsskiftet.

Rønde Distriktsråd har i flere år arbejdet for, at Syddjurs Kommune skulle forbedre miljøet for såvel gående, cyklende som kørende i hele Rønde.

Derfor pressede Skivild & Co. på for at åbne lokalpolitikernes øjne for mulighederne i forbindelse med, at Syddjurs Spildevand skulle til at separere regnvandet fra spildevandet i Rønde. En konsekvens af dette arbejde ville være, at dele af byen og Rønde Bypark ville være gravet op på forskellige tidspunkter helt frem til 2026.

Vision Rønde

Sammen med Uddannelsesrådet i Rønde, Business Djursland, PGU/Rønde Vandrehjem, Nationalpark Mols Bjerge, Rønde Handelsstandsforening og Rønde Distriktsråd satte sig sammen for at udvikle en fælles Vision for Rønde, som blev fremlagt for byrådet i efteråret 2020.

"Politikerne tog rigtig godt imod vores oplæg. Der er bundet et ønske om hjælp fra Syddjurs Kommune til at forvandle Vision Rønde til noget konkret," siger Carsten Skivild.

"Hjælpen fra administrationen i Syddjurs Kommune ser vi frem til og håber snart vil ske."

Sideløbende har Rønde Distriktsråd sammen med Rønde Handelsstandsforening haft en løbende dialog med Syddjurs Kommune om en renovering af Birkevej via Lillerupvej til Hovedgaden, således det bliver muligt at Birkevej kan afhjælpe trafikken i den periode, hvor Hovedgaden bliver gravet op af Syddjurs Spildevand.

"Det er vigtigt, at der tilføres midler til Rønde ud over de nuværende 400.000 kroner i indeværende år," understreger Carsten Skivild.

Enkeltprojekter

Rønde Distriktsråds formand fremhæver også en række enkeltstående projekter som involverer Distriktsrådet.

Det gælder Rønde Bypark, hvor Distriktsrådet arbejder sammen med den arbejdsgruppe, som har vidtgående planer med Byparken.

"Vi håber, at Byparken bliver klar til Stafet for Livet først i september i år. Det er glædeligt, at der er allerede fondsmidler til et biodiversitetsområde og et madpakkehus," siger Carsten Skivild.

Rønde Distriktsråd har også forhandlet med Naturstyrelsen og Syddjurs Kommune om at renovere og synliggøre diget langs henholdsvis venstre og højre side af det øverste af Molsvej.

"Det synes vi vil give en smuk 'port' til Rønde fra Mols og det kommende Besøgscenter Nationalpark Mols Bjerge ved Kalø," vurderer Skivild.

"Vi har også givet økonomisk støtte til fortællingen om Røndes historie med sten, tegl og vand. Den store Røndesten er flyttet til pladsen foran Egegård. Teglet, og vandet ses i Åben Vands to tårne midt i Rønde, der er 'Porten til Nationalpark Mols Bjerge'," siger Carsten Skivild

Mere prosaisk har Rønde Distriktsråd arbejdet for at få 18 mindre lejeboliger opført ved Byens Hus.

"Vi regner med, at Boligforeningen DjursBo bygger lejeboligerne i 2021," lyder det fra en optimistisk formand.

Publiceret 23 January 2021 07:30