Rønde Idrætscenter (RIC) er nu endeligt blevet udpeget som lokalt vaccinationssted helt frem til august i år. Arkivfoto

Rønde Idrætscenter (RIC) er nu endeligt blevet udpeget som lokalt vaccinationssted helt frem til august i år. Arkivfoto

Overblik over kviktest og vaccinationer i Syddjurs

Syddjurs Kommune gør sig klar til at kunne håndtere den kommende genåbning og ikke mindst de øgede krav til at kvikteste for eksempel de ældste skolebørn jævnligt

Af
Lars Norman Thomsen

SYDDJURS Fra næste uge er Syddjurs Kommune klar med eget podehold, der kan tilbyde lokale kviktest to gange ugentligt på alle kommunens skoler.

"Kort inden vinterferien fik vi besked via KL (Kommunernes Landsforening, red.), at de to ugentlige kviktests også kan tilbydes friskolerne. Det har vi planlagt efter, og de er kontaktet og tilbydes test allerede fra næste uge," siger pressechef Ole Bjarke Nielsen, Syddjurs Kommune.

Nyt podehold

Mandag skal landets 98 borgmestre mødes digitalt med repræsentanter fra regeringen med sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i spidsen.

Her vil borgmestrene få et fingerpeg om en kommende genåbning af landet.

Fra regeringens side lægges der op til en opprioritering af kviktest i forbindelse med en kommende genåbning af blandt andet de ældre skoleklasser.

"Vi er derfor i Syddjurs i gang med planlægning af denne opgave og vil i næste uge gå i gang med at ansætte og uddanne nye podere. For at sikre tilstrækkeligt kapacitet forventer vi at lave 8 teams med 2 personer i hver," siger Ole Bjarke Nielsen.

RIC centrum

Rønde Idrætscenter (RIC) er nu endeligt blevet udpeget som lokalt vaccinationssted helt frem til august i år.

Det har Region Midtjylland meldt ud, og vaccinationsstedet vil få titlen 'Vaccination Rønde'.

I den kommende uge vil følgende grupper blive vaccineret:

  • Nye beboere på Syddjurs Kommunes plejecentre, eller beboere som mangler 2. stik, vil blive vaccineret lokalt på plejecentrene – forventeligt mandag.
  • De sidste i målgruppen af de +85-årige og nytilkomne i gruppen af +65-årige, der modtager pleje og praktisk hjælp, vil blive vaccineret i Rønde Idrætscenter -forventeligt onsdag.

Generalprøve

I samarbejde med Region Midtjylland og de øvrige kommuner i Østjylland vil der 26. februar blive afviklet en større generalprøve af de nye vaccinationssteder.

"Generalprøven vil have fokus på simulering (efterligning, red.)/stresstest af en forøget vaccinationskapacitet, både i region og kommune," forklarer pressechefen.

Publiceret 19 February 2021 10:30