12 østjyske kommuner har ved årsskiftet indført fælles grænseværdier for farlige og skadelige stoffer i byggeaffald. Pressefoto

12 østjyske kommuner har ved årsskiftet indført fælles grænseværdier for farlige og skadelige stoffer i byggeaffald. Pressefoto

12 kommuner ensretter regler for byggeaffald

Mere enkelt og gennemskueligt for alle

Miljø De 12 kommuner i Business Region Aarhus har ved årsskiftet indført fælles grænseværdier for farlige og skadelige stoffer i byggeaffald.

Det gør det nemmere at drive entreprenør og nedrivningsvirksomhed i Østjylland. Der er også både tid og penge at spare for erhvervslivet i forbindelse med store bygge- og nedrivningsprojekter, samtidig med at der tages hånd om miljøet.

"Den her ensretning af reglerne, gør det meget enklere og mere gennemskueligt for alle parter." Ordene kommer fra Richard Kristensen, der er projektleder i Kingo Karlsen A/S, som har hovedsæde i Silkeborg og er en af landets allerstørste nedbrydningsvirksomheder. Dermed er det en af de virksomheder, der for alvor vil mærke til den nye harmonisering.

Ensretningen kommer efter, at de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus har besluttet, at det skal være langt nemmere og mere enkelt for entreprenører og nedrivningsfirmaer i Østjylland at komme af med byggeaffald. Derfor gælder der nu de samme grænseværdier for en række potentielt skadelige stoffer i byggeaffald på tværs af de 12 østjyske kommuner. Dermed vil virksomhederne fremover blive mødt med de samme krav og forventninger i hele Business Region Aarhus.

Bedre dialog og forståelse

Richard Kristensen fra Kingo Karlsen uddyber, at det ikke bare er de forenklede regler, han ser som en fordel:

"De her nye regler giver jo også en mere lige konkurrencesituation imellem os entreprenører, fordi den skaber mere gennemsigtighed. Det gør det sværere for de virksomheder, som ser stort på reglerne at fortsætte den praksis," siger Richard Kristensen, som også forventer, at harmoniseringen vil styrke dialogen:

"Vi slipper jo for de her lange drøftelser i hver enkelt kommune, som hidtil er opstået, fordi regler og tolkninger har været forskellige. Så dialogen med kommunerne vil blive nemmere, men jeg tror også, at den øgede gennemsigtighed vil styrke forståelsen hos vores kunder og bygherrerne," fortæller han i en pressemeddelelse fra Business Region Aarhus.

gs

Publiceret 21 February 2021 18:00