73 teststeder i uge 9 i Region Midtdjylland

73 teststeder i uge 9 i Region Midtdjylland

Covid-19: Molshallen og Kolind+ nye teststeder fra på mandag

Der er nu 73 muligheder for at blive coronatestet i Region Midtjylland

Af
Lars Norman Thomsen

Fra mandag bliver der maksimalt 20 km til nærmeste coronatest i Region Midtjylland, men langt de fleste kan indenfor væsentligt kortere afstand vælge mellem PCR-test (halsen) og hurtigtest (næsen).

Ved siden af eksisterende testtilbud åbner Region Midtjylland fra mandag yderligere 21 teststeder. En del vil have åbent dagligt, mens andre mindre teststeder har åbent nogle dage om ugen i kortere tidsrum, så det er muligt lokalt at blive testet to gange om ugen.

"Test er en forudsætning for genåbning af butikker, ligesom den baner vej for, at blandt andre folkeskolernes afgangsklasser og eleverne i ungdomsuddannelsernes afgangsklasser atter kan møde ind til undervisning. Derfor sætter vi alle sejl til for at sikre, at hverken afstand eller foretrukken testtype bliver en hindring," udtaler regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

Der er nu 73 muligheder for at blive coronatestet i Region Midtjylland. I Syddjurs er Molshallen i Knebel og Kolind+ kommet med på listen

Mere behagelig næsetest

I den kommende uge ventes Falck, der for tiden står for hurtigtest i Region Midtjylland, at gå over til en ny mere behagelig type test. Den nye hurtigtest skal modsat den gamle kun få cm op i næsen.

Hvis der er brug for testsvar inden mandag morgen, bør PCR-test være foretaget senest lørdag, mens hurtigtesten bør foretages senest søndag.

FAKTA

Bemærk, at der på grund af stor interesse kun ganske få ledige PCR-tider (hals) tilbage. Evt. ledige tider fremgår af www.coronaprover.dk.

Region Midtjylland har samlet oplysninger om bl.a. test, teststeder og åbningstider på www.corona.rm.dk Siden bliver løbende opdateret.

Publiceret 26 February 2021 22:00