Foto: Naturhus Gjern Bakker/Underværker-kampagne

Foto: Naturhus Gjern Bakker/Underværker-kampagne

Millioner til frivilligprojekter

Realdania har øremærket 42 mio. kr. til at hjælpe nye frivilligprojekter videre. Næste ansøgningsfrist er 20. april

penge Heldigvis blomstrer frivilligheden stadig i en tid, hvor corona sætter sit præg på hverdagen. Nu kan ildsjæle igen søge om støtte til at føre gode projektidéer ud i livet gennem Realdanias Underværker-kampagne.

Underværker har tidligere støttet flere lokale projekter i at blive til virkelighed - heriblandt Maltfabrikken, Glasmuseet og Egil Fischers Ferieby og Femmøller Strand, hvor lokale ildsjæle er gået i spidsen for at skabe nye attraktioner og samlingssteder..

"Med støtten fra Underværker har vi skabt et fantastisk sted, som vi er meget stolte af – Nu kan spejderne lave mad over bål i alt slags vejr, og vi kan tiltrække endnu flere aktiviteter i området og skabe grobund for et godt, lokalt fællesskab i det fri," siger Keld Tolstrup fra Naturhus Gjern Bakker i en pressemeddelelse.

I Realdania håber man nu, at mange flere ildsjæle vil lade sig inspirere af dette og andre ildsjæleprojekter og byde ind med gode projektidéer.

Markant midtjyde

Med den nye ansøgningsrunde er også nedsat en ny jury, som skal hjælpe Realdania med at udvælge projekter. Her sidder Søren Vester fra Thise med. Ud over at være designer og tv-vært er Søren Vester også foredragsholder og passioneret landdistriktsforkæmper, og han glæder sig til at dykke ned i de mange projektidéer:

"Jeg ved, hvor meget arbejde der ligger i at skabe solide fællesskaber i det byggede miljø, når det er frivillige kræfter, der står bag. Underværker-kampagnen giver en unik mulighed for de ildsjæle, der mangler det sidste skub. Jeg glæder mig helt vildt til at se, hvilke projekter, der kommer til at ansøge Underværker i denne omgang – og særligt her fra det midtjyske," siger han i samme pressemeddelelse.

Er man en ildsjæl med en god idé til et projekt, søger man ved at lægge sit projekt op på kampagnens hjemmeside, www.underværker.dk. Dernæst gælder det om at skabe opmærksomhed om idéen og få mindst 500 mennesker til at give den en stemme. Når stemmerne er i hus, er man sikker på, at projektet bliver vurderet af Underværkers jury og Realdania ved næste ansøgningsfrist.

mj

Publiceret 28 February 2021 09:30