Forstander Birgit Fuglsbjerg håber, at Rønde Højskole og Rønde Efterskole er med på listen, hvis/når Danmark yderligere genåbner 15. marts. Foto: Privat

Forstander Birgit Fuglsbjerg håber, at Rønde Højskole og Rønde Efterskole er med på listen, hvis/når Danmark yderligere genåbner 15. marts. Foto: Privat

Højskoleforstander:

"Vores opgave er da at indgyde mod og håb og bevare optimismen"

Rønde Højskole og Efterskoles leder havde set i øjnene, at der ikke ville komme liv i de hæderkronede bygninger på toppen af Rønde ved indgangen til marts. Nu krydser hun fingre for en genåbning 15. marts

Af
Lars Norman Thomsen

RØNDE Højskoleforstander Birgit Fuglsbjerg hører ikke med i rækken af privatpraktiserende virologer, som Nationen er blevet så rig på under pandemien. Aldrig har det været så omkostningsfrit at komme med alle mulige anbefalinger til regeringen og myndighederne om, hvornår Danmark kan genåbnes.

Ude i fremtiden bør det inspirere scenekunsten til et stykke absurd teater med streg under absurd.

Nuvel, Birgit Fuglsbjerg håber selvfølgelig, at Rønde Højskole og Rønde Efterskole er med på listen, når en yderligere genåbning af landet sikkert bliver aktuel i denne måneds midte.

"Jeg er såmænd ikke skuffet over, at vi ikke genåbner 1. marts," siger Birgit Fuglsbjerg.

"Vi følger naturligvis situationen med stor interesse og håber, at vi kan genåbne 15. marts. Jeg respekterer, at der er tale om at finde den rigtige balance, og at det er en kæmpe udfordring for de, regering og myndigheder, der skal træffe beslutningerne."

Klar 15. marts

Hvis tingene mager sig rigtigt, og smittetallene ikke løber løbsk efter den seneste genåbning, så er det meget sandsynligt, at Rønde Højskole og Rønde Efterskole er med i pakken 15. marts.

"Vi kender retningslinjerne fra efteråret og ved, hvad det kræver af alle mulige foranstaltninger," siger Birgit Fuglsbjerg.

Mod og håb

Rent økonomisk har nedlukningen ikke betydet et stort økonomisk sår.

"Efterskolen er blevet kompenseret, og Højskolen har også fået en forholdsvis fin kompensation på op til 90 procent af udgifterne. Vi får tab på elevbetalinger og på udlejning, regnestykket kender jeg ikke endnu," siger Birgit Fuglsbjerg.

Mest af alt har hun, den øvrige ledelse og medarbejderne brugt krudt på at holdet modet oppe hos de unge og bevare håbet om, at der venter noget positivt ved det næste hjørne.

"Det er vores fornemmeste opgave at skabe mod og håb og bevare optimismen," fastslår Birgit Fuglsbjerg.

"Det har været dejligt at se, hvor stor tilslutningen har været til vores onlineaktiviteter fra vores 125 højskolelever. Højskolens medarbejdere har været yderst kreative med både sjove og skøre påfund, som i høj grad har bidraget til at holde humøret højt."

Publiceret 04 March 2021 18:15