Mette Røy er bestyrer af den den lille gårdbutik 'Mols Organic'. Foto: Privat

Mette Røy er bestyrer af den den lille gårdbutik 'Mols Organic'. Foto: Privat

Fokus på madspild giver kreative chokolader og gode priser

Mols Organic's gårdbutik påske-åbent med gin og smagsprøver

mols organic For den lille virksomhed Mols Organic, der producerer økologiske kvalitetsprodukter - ikke mindst marcipan-chokolader - er bæredygtighed og madspild to store fokuspunkter. Derfor finder du også en lille gårdbutik på virksomhedens adresse i Vrinners, tæt på Mols Bjerge.

Kvalitetsprodukter

"Vi ser gårdbutikken som en win-win! Den giver os nemlig mulighed for at være kreative og undgå madspild, fordi vi kan bruge vores rester og lave små serier af produkter, som kun sælges i butikken. Samtidig får kunderne et økologisk kvalitetsprodukt til en rigtig god pris og får overraskelsen i at finde 'in-store-only' produkter, som løbende skiftes ud," forklarer Aksel Rømer, indehaver af Mols Organic.

Udefra ser det gamle nedlagte mejeri måske ikke super indbydende ud, men gårdbutikken er faktisk lidt af en perle, for den gemmer på en stribe spændende tilbud og sjove chokolade-eksperimenter. Udover det faste sortiment, finder du både 2. sorterings chokolade-marcipaner, restpartier, varer der nærmer sig sidste salgsdato og sidst men ikke mindst kreative chokolade-produkter, der kun sælges i gårdbutikken.

Undgår marcipan madspild

"Vi vil meget gerne undgå madspild, så i stedet for at smide marcipan-rester ud, når vi laver konfekt, gemmer vi dem og bruger dem til at lave små serier af produkter, som vi kun sælger i butikken - selvfølgelig til en bedre pris. Det giver faktisk nogle rigtig sjove, anderledes produkter. Lige nu har vi for eksempel en sød påskehare med marcipanfyld, der er sammensat af rester af smagsvarianterne citrus, rabarber og lakrids, hvilket giver en ret sjov kombination," forklarer medarbejder Mette Røy.

På et tidspunkt havde virksomheden også for mange dadler og nogle småkager, man ikke kunne nå at sælge. I stedet for at kassere dem, gik kreative medarbejdere i gang og opfandt nye lækre fristelser.

"Dadlerne blev til vores dejlige Mols Kugler, og kagerne blev til Trehøje Stammer, som består af et rigtig lækkert blødt romkugle-fyld og så selvfølgelig overtrukket med vores dejlige chokolade," forklarer Mette Røy.

Hun er bestyrer af den lille gårdbutik, som mest af alt minder om en gammeldags købmandsbutik eller mejeriudsalg med træhylder, hvor de mange varer præsenteres i fine rækker. Her er ikke kun chokolader, men også andre produkter fra Mols Organic, naboen Tebstrup Gedeosteri og Rømer-familiens andre økologiske virksomheder.

Butikken er åben 24-7 som selvbetjening (betaling med MobilePay eller på beløbet i kontanter), men i Påsken står Mette Røy og hendes kollega Mette Svensson klar til at tage imod med smagsprøver. Der vil også blive solgt gin, lavet af lokale økologiske råvarer: Tang fra Århusbugten og Hamp fra Møllerup Gods. Alt foregår selvfølgelig i Coronavenlig afstand.

sas

Publiceret 03 April 2021 10:30