Røde Kors i Midtdjurs har en besøgstjeneste med otte frivillige og en besøgsleder, hvis fornemste opgave er at finde en besøgsven, når en ensom ældre savner én at tale med. Pressefoto

Røde Kors i Midtdjurs har en besøgstjeneste med otte frivillige og en besøgsleder, hvis fornemste opgave er at finde en besøgsven, når en ensom ældre savner én at tale med. Pressefoto

Røde Kors i Midtdjurs: Ensomhedens svøbe

ensomhed I disse Corona-tider har mange mennesker i perioder følt sig ensomme og uden for det normale samfundsliv, når man har været isoleret på grund af fare for smitte. Men det er heldigvis kun i en kortere periode, så der er lys for enden af tunnelen.

Men i dagens Danmark er der desværre mange enlige ældre, som altid har denne følelse. De har ikke selv mulighed for at komme ud. De får sjældent – måske aldrig – besøg. De mangler nogen at snakke med.

Her træder flere organisationer til med en besøgsvenne-tjeneste, hvor frivillige besøger de ældre en gang pr. uge eller hver fjortende dag. En kop kaffe og en god snak er et lyspunkt for de ældre og også til stor glæde for besøgsvennen.

Røde Kors i Midtdjurs har en sådan besøgstjeneste med otte frivillige og en besøgsleder, hvis fornemste opgave er at finde en besøgsven, når en ensom ældre savner én at tale med. Den nuværende besøgsleder, Ann Frandsen, har siden 2011 lagt et stort arbejde i jobbet til glæde for de ældre.

Nu mener hun, at der skal nye kræfter til, så hvis der er læsere, som kunne tænke sig at være med til at glæde ensomme og ældre, kan man få flere oplysninger hos Ann Frandsen eller Lena Møller Pedersen.

Besøgstjenesten skulle gerne fortsætte, for som én af de ældre siger:

"Jeg vil nødig undvære det ugentlige besøg, som jeg ser frem til og glæder mig til. Mange af mine bekendte er ikke mere, så heldigvis har jeg besøgsvennen at snakke med om personlige ting."

sas

Publiceret 03 April 2021 09:00