Nabo meget fortørnet over synet af Ryomgård Realskoles nye pavillon

Lars Broe kritiserer både Syddjurs Kommune og Ryomgård Realskole for manglende hensyntagen til de naboer, der bor med udsigt til Realskolens boldbane, hvor skolen er i gang med at opføre en 872 kvadratmeter stor pavillon

Artiklens øverste billede
Sådan tager Pavillonen sig ud set fra Lars Broes terrasse. Foto: Lars Norman Thomsen

RYOMGÅRD "Jeg synes, hele forløbet er under al kritik, og det gælder Syddjurs Kommunes tilsyneladende manglende evne til at tage klager fra en borger alvorligt, men også Ryomgård Realskoles forståelse for det syn, som møder os naboer hver dag, når vi kigger ud af vinduet. Efter min bedste opfattelse burde denne bygning ligge i et industrikvarter, hvad jeg også har gjort Syddjurs Kommune opmærksom på i min klage," siger en vred Lars Broe, med hus på Askevej og i øvrigt tidligere lærer for mange år siden på Ryomgård Realskole.

Lars Broe har siddet fire år (1998-2002) i den hedengange kommunalbestyrelse i Midtdjurs for Socialdemokratiet, så han harværet i krydsfeltet politikere/embedsmænd

Han fortæller, at hans naboer til begge sider er meget enige med ham i kritikken af bygningen.

"Jeg siger det offentligt, fordi det er min udsigt, der bliver skæmmet mest. Jeg savner helt klart en markant holdning og bedre forståelse fra Ryomgård Realskoles side til hele byggeriet og os naboer."

Nye faglokaler

Pavillonen, der er et modulbyggeri på hele 872 kvadratmeter, har før været brugt ved en skole ved Vejle til undervisning i de praktiske fag, men da skolen ikke længere havde behov for den, købte Ryomgård Realskole bygningen.

Den blev transporteret til skolens boldbane, hvortil der er tilkørsel fra Hasselvej, i midten af august. Her blev modulerne samlet og opført på en sokkel på den forventede placering på boldbanen.

"Skolen har ønsket sig disse lokaler i mange år, og vi kan nu realisere en drøm om nye faglokaler til håndværk og design, billedkunst, hjemkundskab og en ny SFO-ramme. Det bliver fire multifunktionelle faglokaler, og vi får nu bedre mulighed for at sammenkøre fag," fortalte skoleleder Janus Laier til Lokalavisen i september 2020.

I de senere år har Ryomgård Realskole måtte ty til lejeaftaler med både Kolind Centralskole og Marienhoffskolen for at kunne undervise i det praktiske/musiske fag.

Nu, hvor de nævnte valgfag ophøjes til prøvefag, er det nødvendigt at kunne levere undervisningen på egen matrikel, forklarer Ryomgård Realskoles leder.

Decideret grim

Flere ting ved byggeriet har tændt op under Lars Broe.

"Pavillonen er en imponerende kolos, som er decideret grim, og hvordan det passer ind i Ryomgård Realskoles værdier i forhold til proportioner og æstetik, forstår jeg simpelthen ikke."

"Jeg kan heller ikke mærke Ryomgård Realskoles respekt for demokratiet, når man bare begynder at opføre en bygning på sin boldbane uden at have fået en byggetilladelse og tillige lægger el, vand og varme ind i bygningen. Hvad nu, hvis den byggetilladelse, som er undervejs, kan jeg forstå på det hele, beder skolen om at flytte bygningen til andet sted på arealet længere væk fra os naboer," spørger Lars Broe.

"I mine øjne agerer Realskolen politisk ved ikke at søge byggetilladelse med muligheder for, at vi borgere kan blive hørt. Det burde medføre en politisk stillingtagen. Altså tør vores valgte politikere være politikere. De udfordres da af en ret radikal tilgang til byggeri," anfører den vrede nabo, som understreger, at han intet har imod udvikling og glæder sig over, at det går hans tidligere arbejdsplads meget fint.

"Det er jo imponerende, som der bygges i Ryomgård lige nu, og hvor mange nye mennesker, som flytter til byen. Det smitter af på både den kommunale og den private skole med øgede elevtal, så det er kun godt. Netop derfor ærgrer jeg mig over den måde, som dette byggeri er blevet til noget på."

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.