Molslaboratoriet føler sig misforstået

Molslaboratoriet tager politianmeldelse fra dyrlæge med sindsro. Daglig leder Anni Kjeldsen mener, at både medier og mange andre blander tingene sammen

Artiklens øverste billede
Fra venstre: Anni Kjeldsen, daglig leder af Molslaboratoriet, vicedirektør Henrik Sell fra Naturhistorisk Museum samt direktør Flemming Nielsen og formand Lauritz B. Holm-Nielsen, begge fra Den Danske Naturfond, på besøg i Mols Bjerge. Foto: Kenneth Koustrup

Molslaboratoriet Man fornemmer tydelig engagementet og følelserne, når daglig leder Anni Kjeldsen forsøger at forklare, hvorfor Molslaboratoriet føler sig uretmæssigt hængt til tørre af medier, lokale beboere og en hel del personer, der på Facebook har en mening om de heste og kreaturer, der befinder sig på Molslaboratoriets 150 hektar jord i Mols Bjerge.

Efter en del debat, læserbreve og et politianmeldelse har avisen valgt at høre Molslaboratoriets version.

Der er ikke styr på hvem der er hvem ”i bjergene”, mener Anni Kjeldsen.

Nu må vi se om politiet vælger at tage sagen op, - for der er intet at komme efter. Omvendt så håber jeg at de gør, så vi kan blive frikendt.

Anni Kjeldsen, daglig leder Molslaboratoriet

Molslaboratoriet har 150 hektar jord på Mols og hører ind under Naturhistorisk Museum i Aarhus.

"Vi er en selvejende institution og vi har ikke noget at gøre med Naturstyrelsen Kronjyllands jorde og den anmeldelse om vanrøgt og døde kreaturer, som de har modtaget. Folk blander tingene sammen og sætter sig ikke ind i, om det er de rette de anklager " forklarer hun.

Dermed har Molslaboratoriets håndtering af deres dyr intet at gøre med den politianmeldelse om misrøgt, som omhandler Naturstyrelsens dyr og som indløb 5. marts.

Der har ikke været nogen sager om misrøgt vedrørende Molslaboratoriets håndtering af deres kvæg og heste, på nær den nye sag om politianmeldelsen fra den lokale dyrlæge Jens Kristoffersen fra Knebel.

Håber på undersøgelse

"Vi overholder loven og forholder os til myndighederne, - forhåbentlig ligesom alle andre," lyder det fra Anni Kjeldsen.

Hun tager politianmeldelsen fra den lokale dyrlæge fra Knebel med sindsro.

"Nu må vi se om politiet vælger at tage sagen op, - for der er intet at komme efter. Omvendt så håber jeg at de gør, så vi kan blive frikendt. Det er jo ikke rart at blive anklaget for vanrøgt og ”fiflen” med chr-registre! Og uanset om du bliver frikendt eller ej, så hænger mistanken ved."

Hun undrer sig over, hvorfor Jens Kristoffersen ikke har kontaktet Molslaboratoriet for at få opklaret, hvad der er op og ned på tingene.

"For det første, så taler han om en periode der løber fra sommeren 2019 til april 2020. Og så henviser han til tal fra vores hjemmeside, som han ikke kan få til at hænge sammen. Det skyldes, at tallene kun handler om vinteren 2020, nemlig fra februar til april 2020." forklarer hun.

Life Quality Scoren holder øje

"Vi har et scorings-system som vi bruger til at kontrollere om vores dyr har det godt. Og når de kommer under et vist antal point, så fjerner vi dem fra indhegningen. Og det betyder at vi gratis forærer kreaturer og heste væk til modtagere i hele Jylland. Vel at mærke dyr der har det godt og som ikke lider nød. For vi fjerner dem jo netop før de sulter," påpeger hun.

"Vi har sendt dyr til Ree Park. Det svarer til at sende dyr til slagteriet, så det er der intet forkert i. I alle tilfælde har Ree Parks egne skytter aflivet dem her på Molslaboratoriets jorder, og derefter kørt dem til Ree Park til forarbejdning."

Hun er også ked af de urigtigheder som flere læserbrevsskribenter har fremkommet med.

Blandt andet indlægget fra Carsten Bech fra Rønde.

"Han taler om '41 heste' der er taget ud. Formuleringen er sandsynligvis spin, for at det skal lyde som om hestene enten er døde eller aflivet. Vi har aldrig haft så mange heste, - vi tog 14 heste ud sidste vinter. Og heraf er 1 blevet skudt, resten lever videre andre steder. Han kunne bare spørge først" mener Anni Kjeldsen.

Hun tilføjer:

"Jeg ville sådan ønske, at pressen og folk ville se projektet i sin helhed og respektere de myndigheder, der fører tilsyn med os."

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.