Venstre: Skolestruktur er slet ikke et valgtema

Næsten 50 borgere klikkede på linket, da Venstre arrangerede sit første virtuelle borgermøde i historien, tvunget af Corona

Artiklens øverste billede
Ventres Jørgen Ivar Mikkelsen efterlyser en strategisk debat med skoleledere og skolebestyrelser om fremtidens skoledistrikter i Syddjurs. Arkivfoto

LOKALPOLITIK Venstre vil ikke pille ved den nuværende skolestruktur med ti folkeskoler og kommunens specialskole, Pindstrupskolen, i de fire år, der følger efter kommunalvalget 16. november.

Det svarede Venstre borgmesterkandidat Claus Wistoft entydigt på ved partiets virtuelle borgermøde i sidste uge suppleret af Jørgen Ivar Mikkelsen.

"Vi har erfaret vigtigheden af skolerne, når vi taler bosætning, så Venstre vil ikke røre den nuværende skolestruktur," lovede Claus Wistoft, som fungerede som virtuel mødeleder.

Til gengæld var duoen ikke helt klare i spyttet, om det også var en forsikring om, at de nuværende antal ni overbygninger (udskolinger) og den nuværende ledelsesstruktur (skoledistrikter) ikke skal røres.

Syddjurs Kommune er inddelt i 10 skoledistrikter, der bestemmer fordelingen af kommunens folkeskoleelever til de ti folkeskoler. "Rent strategisk skal det være muligt at diskutere skolernes fremtid, men det har ikke noget med den nuværende struktur at gøre," lød det fra Wistoft.

Lokalavisen har efter mødet bedt Jørgen Ivar Mikkelsen, som sammen med Christoffer Pedersen repræsenterer Venstre i Udvalget for familie og institutioner, uddybe, hvad Venstre egentlig mener.

Han siger: "Jeg har i udvalget flere gange efterlyst en debat med skoleledere og skolebestyrelser om de nuværende skoledistrikter. Er grænserne de rigtige, hvis vi kigger 5-10 år frem? Skal vi have færre skoledistrikter?"

"Det er for mig en vigtig strategisk diskussion at tage, og den handler ikke om, at vi i morgen skal pille en overbygning af en skole eller ændre i ledelsesstrukturen. Vi bør imidlertid kunne tage en åben diskussion med skolerne om det, og for mig handler diskussionen også om, at vi ud i fremtiden kan sikre de små skoler, hvis børnetallene går den forkerte vej. Det er vi i Venstre meget optaget af."

Thumbs up

Omkring 50 borgere deltog i det første af fire borgermøder, som Venstre har planlagt inden sommerferien for at blive klogere på overskrifterne i valgprogrammet til kommunalvalget.

Det første tema var programsat til at handle om børn og unge, og på forhånd havde Venstre lavet aftaler med et par oplægsholdere som i direkte dialog med Christoffer Pedersen og Jørgen Ivar Mikkelsen fik sporet debatten ind på en række aktuelle temaer.

Michael Christensen, daglig leder af den private daginstitution, Kalø Skovbørnehus, fortalte om det gode børneliv set fra en daginstitutions perspektiv. Han pointerede værdien af, at bruge naturens muligheder, og oplevelsen af, at den giver ro og glæde for både børn og voksne. Men også vigtigheden af at give daginstutionerne udstrakt frihed til at gebærde sig i hverdagen uden politiske restriktioner.

Efterfølgende gav fire unge repræsentanter fra Demorådet deres syn på det gode ungeliv. Hvad kan gøre Syddjurs Kommune til et endnu bedre sted at være ung, lød spørgsmålet til dem? Kvartetten pegede på behovet for fysiske samlingssteder, ungdomsboliger i Rønde og vigtigheden af kompetent studievejledning.

"Det var en fornøjelse at opleve deltagernes spørgelyst og mange input, og det giver meget at arbejde videre med, " lød det dagen derpå fra en begejstret duo, Christoffer Pedersen og Jørgen Ivar Mikkelsen.

I den efterfølgende debat bidrog mange af deltagerne med spørgsmål, ideer og kommentarer. Repræsentanter fra Hornslet Distriktsråd efterlyste fortsat flere penge til kommunens største skole.

De penge, der yderligere blev tilført skoleområdet i Budget 2021 og overslagsår, rækker slet ikke, fastslog Ida Uhrenholt fra Hornslet Distriktsråd:

Selv om Venstre ikke deltog i budgetforliget, tog 'det røde' budgetflertal nu Venstres budgetforslag nærmest 1:1, men det undlod Venstres repræsentanter ved borgermødet pænt at gøre opmærksom på.

Forligspartierne (S, SF, Enhedslisten og Alternativet) afsatte yderligere 2,25 mio. kr. til skolerne i 2021 og 5,4 mio. kr. årligt fremover.

Trods det, at Danmark nu genåbner lidt mere, vil også de kommende tre planlagte Venstre borgermøder blive afviklet virtuelt. Her bliver temaerne kultur-, idræts og fritidsliv, sundheds- og ældreområdet og den bæredygtige erhvervs-udvikling.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.