Fejrer genåbningen med månedlang fest i Aarhus

Der er lagt op til en stor sommerfest, når aarhusianerne fra juni inviteres til fodbold, koncerter, comedy og lækker mad i Musikhusparken

Artiklens øverste billede
Det er planen, at der skal holdes en stor folkefest til sommer i Musikhusparken i Aarhus.

Musikhuset, Train og det aarhusianske eventbureau Futurelive er gået sammen om at arrangere sommerens helt store folkefest som med navnet ’Aarhus Åbner Op’ skal markere genåbningen af byen. Det skal ske med EM på storskærm, koncerter, comedy og gastronomiske oplevelse i Musikhusparken, oplyser Musikhuset i en pressemeddelelse.

”Det bliver et brag af en sommer i Musikhusparken med masser af god bold, nationale og internationale bands og oplevelser for hele familien. Vi har længe stået hamrende klar i startblokken, og vi glæder os til, at parken kommer til at summe af liv,” siger Musikhusets kunstneriske chef, Jeppe Uggerhøj, i pressemeddelelsen.

EM i fodbold fløjtes i gang fredag, 11. juni, og det bliver samtidig startskuddet til den aarhusianske folkefest for hele Aarhus i Musikhusparken, som officielt åbner om lørdagen med Danmarks første EM-kamp mod Finland live på storskærm, hvorefter fodboldfesten fortsætter med fremvisning af de fleste slutrundekampe i løbet af EM-perioden.

”Det er utrolig vigtigt for os, at vi formår at favne hele byen og alle aldersgrupper. Det vil jo ikke være en genåbning, hvis ikke vi talte til alle aarhusianere, og derfor har vi sigtet efter at lave så bredt et program som muligt. Og selvfølgelig med sikkerheden i top,” siger Kristian Gislason, der er direktør for Futurelive og initiativtager til Aarhus Åbner Op, i pressemeddelelsen.

Underholdning for børn og voksne

’Aarhus Åbner Op’ er dog ikke kun en fest for fodboldglade aarhusianere. I de tidsrum, hvor der ikke vises kampe fra EM-slutrunden, vil der således være en lang række kulturelle arrangementer på en central placeret scene i Musikhusparken. Musikhuset og Train præsenterer en række udendørs sommerkoncerter med danske og internationale navne. Peter Sommer, Thomas Dybdahl, Carl Emil Petersen, Marie Key, Bæst, Bo Kaspers Orkester, Aura Dione og Annika Aakjær er allerede på plads, mens flere bands løbende vil blive tilføjet det musikalske program.

”Vi er glade for at kunne invitere hele Aarhus til en fælles fejring af genåbningen af byen. Vi glæder os til, at livemusikken spiller igen, og vi er stolte af at kunne præsentere en række aktuelle og prominente musiknavne til den fælles fejring,” siger Carsten V. Nielsen, direktør for Train, i pressemeddelelsen.

Udover fodbold og musik byder ’Aarhus Åbner Op’ på dygtige danske komikere som Andreas Bo, Simon Talbot, Lars Hjortshøj og Carsten Bang. Der er også lagt i ovnen til popcornspisning og tæppehygge til to open air-filmfremvisninger af Anders Matthesens Ternet Ninja og Thomas Vinterbergs Oscarnominerede Druk.

Der er desuden også underholdning for de mindste aarhusianere, når nogle af de meste kendte og elskede Ramasjang-karakterer skaber familiestemning i Musikhusparken om eftermiddagen.

Arrangørerne oplyser desuden, at de tager forbehold for corona-pandemien samt følger myndighedernes gældende retningslinjer.

jwh

Læs også

Del artiklen