1. Maj: "Kom nu kammerater, syng med i kor: vi vil ikke nøj´s med ord"

Venstrefløjen i Syddjurs finder de røde faner frem og fejrer 1. maj på arealet mellem Kulturhotellet og Rutebilstationen

Artiklens øverste billede
Socialdemokratiets ungersvend og borgmesterkandidat Michael Stegger får sin ilddåb ved 1. Maj mødet i Rønde. Arkivfoto

VENSTREFLØJ Socialdemokratiets nye partiprogram, Danmark for Folket, inspirerede i 1934 arbejderdigteren Oskar Hansen til at skrive sangen, der handler om fællesskab og kampen for et solidarisk samfund. Både tekst og melodi havde stor gennemslagskraft i arbejderbevægelsen, og den er stadig en af Socialdemokratiets foretrukne sange.

Også i vores moderne tider.

Corona-situationen forhindrede en 1. Maj fest i 2020, men nu tager partierne Enhedslisten, SF og Socialdemokratiet i Syddjurs samt FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation) Djursland revanche, men kun i Rønde

1. Maj møderne i Grenaa og Hornslet er aflyste, så mødet i Rønde bliver det eneste på Djursland.

Spidserne taler

Mødet kommer til at foregå udendørs på arealet mellem Kulturhotellet og Rutebilstationen (bag Kringlen) med start klokken 11.

Partiernes spidskandidater, Michael Stegger Jensen (S), Kirstine Bille (SF) og Jesper Yde Knudsen (Enhedslisten) samt formanden for 3F Djursland, Joan Brøgger er talere. Ordstyrer er Lisbeth Bøwes, Djurslands Lærerforening. Der vil også være musik og fællessang.

Som følge af corona-begrænsningerne serveres der ikke kaffe, the og sandwich, som det er sket i tidligere år. Hvis der er folk der ikke er trygge ved at møde op, så sendes 1. Maj mødet direkte i Syddjurs Lokalradio, Radio Rønde på FM kanal 101,7

Derudover kan man se 1. Maj mødet i Rønde Live på YouTube.

Valgforbund eller?

1. Maj mødet kan passende være der, hvor Enhedslistens seneste opsang til SF og især Socialdemokratiet om et tættere samarbejde til det kommende kommunalvalg i november, bliver et tema.

Er det muligt at indgå et valgforbund på venstrefløjen, hvor også er Alternativet med, uden, at det kun bliver teknik og snak om stemmespild, men også reel politik?

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen