Diætisthuset: Sidsel Jørgensen er tilbage i Rønde

Med den tilbagevendte Rønde pige Sidsel Jørgensen som bannerfører forsøger Danmarks største diætistklinik nu også at finde fodfæste i Byen på Toppen

Artiklens øverste billede
Sidsel Jørgensen, klinisk diætisk med autorisation, er tilbage i Rønde, hvor hun er født og opvokset. Nu som ansigtet i DiætistHusets nyeste klinik, der har fået lokaler hos Pro Treatment på Hovedgaden. Foto: Lars Norman Thomsen

RØNDE Overvægt er et problem for mere en halvdelen af den danske befolkning, men det er også et tema, som er fyldt med - for mange - myter, skam, skyld, dårlige vaner og den seneste nye mirakelkur.

Det nikker Sidsel Jørgensen, 28, ja til, uden betænksomhed af nogen slags.

Sidsel Jørgensen kan ikke trylle en mirakelkur frem til dig. Til gengæld kan hun hjælpe med alt fra vægttab, personlige kostplaner til irritabel tyktarm og PCO

Hun er uddannet klinisk diætist på VIA University College i Aarhus, en 3½ år lang professionsbacheloruddannelse i ernæring og sundhed. 'Klinisk diætist' og 'diætist' er titelbeskyttede betegnelser beskyttet af Sundhedsstyrelsen gennem autorisationsloven.

Med andre ord repræsenterer Sidsel Jørgensen en stærk faglighed, som det er værd at lytte til på et ellers speget marked, hvor også tvivlsomme sundhedsapostle agerer.

Siden hun blev færdig med uddannelsen i 2017, har hun arbejdet i Danmarks største private diætist-virksomhed, DiætistHuset, der har næsten 40 klinikker fordelt over det ganske land.

Nu forsøger DiætistHuset at slå rod i Rønde, og det er Sidsel Jørgensen en væsentlig årsag til.

"Rønde er min gamle hjemby, som jeg sammen med min kæreste, der er fra Mols, nu er vendt tilbage til, og derfor glæder jeg mig til at komme i gang for alvor," siger Sidsel Jørgensen, student fra Rønde Gymnasium i 2013, før hun drog videre.

Hos ProTreatment

DiætistHuset har lejet et lokale hos fysioterapeuterne ProTreatment på Hovedgaden, og foreløbig er Sidsel Jørgensen at finde i klinikken to dage om ugen.

"Jeg er der hver tirsdag og onsdag som udgangspunkt, mens jeg de øvrige dage har travlt på klinikken i Aarhus," fortæller hun.

Sidsel Jørgensen understreger, at hun ikke lige har den nyeste slankekur på menuen, men derimod gerne hjælper mennesker i alle aldre til at få en sundere livsstil.

"Diætisthuset har ingen mirakelkure, for de findes ikke. Som klinisk diætist, kan jeg hjælpe med alt fra vægttab, personlige kostplaner til irritabel tyktarm og PCO(PolyCystisk OvarieSyndrom)."

Sund livsstil handler ikke om at gøre som din nabo eller arbejdskollega. Tværtimod.

"Vi tager altid udgangspunkt i den enkelte, og alle forløb starter med en grundig samtale på fem kvarter, hvor vi mest lytter og spørger," forklarer Sidsel Jørgensen.

De mennesker, der dukker op, er for hovedpartens vedkommende meget motiverede for en livsstilsændring.

"De kommer i klinikken med stor motivation, fordi de selv skal betale. Derfor er vi som diætister stærkt forpligtede på at yde en seriøs indsats og tage hver eneste person yderst seriøst."

"Min opgave er at hjælp dig til at indføre sunde vaner, som holder mere end en uge. Altså en holdbar livsstilsændring efter princippet: ”Alt er tilladt – men med måde!”."

Ikke religiøs

Sidsel Jørgensen er ikke selv kostforagter på nogen måde eller hende, der hver dag pruster landevejene tynde i løbesko.

"Jeg kan sagtens spise slik og en is i ny og næ. For mig handler det om at have det godt med min personlige sundhed og finde en balance i tingene. Jeg får jævnligt gået en lang tur i naturen, men ellers gør jeg ikke noget hokuspokus ud af det," smiler hun.

Der er allerede nu muligt at booke en tid hos Sidsel Jørgensen og klinikken i Rønde via hjemmesiden diaetisthuset.dk.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.