Ebeltoft får ny kunsthal på havnen

Syddjurs Kommunes Billedkunstråd står bag en helt ny midlertidig kunsthal i Ebeltoft.

Artiklens øverste billede
Kurator og daglig leder ved Ebeltoft Kunsthal Mathias Kokholm. Foto: Hans Christian Jacobsen

Ebeltoft Billedkunstrådet i Syddjurs Kommune står bag et nyt mødested for den professionelle, udøvende kunst på havnen i Ebeltoft.

Kunsthallen skal skabe en stærk lokal forankring gennem samarbejder med mange lokale kunstnere, foreninger og institutioner for at styrke hele kommunens kunstmiljø. Det skriver Syddjurs Kommune i en pressemeddelelse.

Ebeltoft Kunsthal er støttet af Statens Kundstfond og Ebeltoft i Udvikling. Tanken er, at kunsthallen de næste par år skal drives af en frivillig forening. Samtidig har Billedkunstrådet ansat kurator og forlægger Mathias Kokholm til at sikre den kunstneriske kvalitet. Kokholm har erfaring som kurator med udstillingsprojekter på institutioner som Aros og Moderna Museet (Stockholm), igennem flere år fast tilknyttet Kunsthal Aarhus og siden 2016 bosat i Lyngsbæk udenfor Ebeltoft.

"For Billedkunstrådet er det en gammel drøm, der går i opfyldelse - at Syddjurs kan præsentere professionel samtidskunst i nogle rammer, der indbyder til dialog og forhåbentlig kan være med til at inspirere og underbygge det lokale kunstmiljø," siger Ken Zier, formand for Syddjurs Kommunes Billedkunstråd i pressemeddelelsen.

Kunsthallen får hjemme i et lagerrum på det gamle Stark-område i Ebeltoft i 2021 og 2022. Efter den første toårige periode på havnen i Ebeltoft er målet fortsat at drive en udstillingsplatform. Det er ikke et ønske at starte et fast udstillingssted, men at afsøge mulighederne for et ambitiøst program forankret lokalt forskellige steder i kommunen.

"Det er rigtigt spændende, at vi skaber en flytbar kunsthal, som kan komme rundt i de forskellige kroge i kommunen og præsentere borgerne for professionel kunst, der kan give glæde og stof til eftertanke," siger Riber Hog Anthonsen, formand for Udvalget for plan, udvikling og kultur i pressemeddelelsen.

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen