PGU unge planter smil og solskin i Rønde Midtby

Et spændende samarbejde mellem PGU Rosenholm og handelslivet i Rønde har resulteret i, at førstnævnte har produceret 11 plantekasser med tilhørende bænk, som nu er opstillet udenfor udvalgte butikker

Artiklens øverste billede
Fra v.: Rene Povlsen, Rønde Handel, Kasper fra PGU og leder af Træværkstedet samme sted, Jesper Abildgaard, ved overrækkelsen af plantekasserne. Foto: Lars Norman Thomsen

Når foråret pibler frem i alle sprækker på trods af Corona og restriktioner, trænger de fleste til at give humøret en gang lak.

Alle små og store tiltag hilses velkommen.

Det var var sådan, at formanden for Rønde Handel, Rene Povlsen, indehaver af Meny, tænkte, da han på handelslivets vegne sagde ja til et samarbejde med PGU Rosenholm.

PGU = Praktisk Grund-Uddannelse Rosenholm startede i 1992 på initiativ af den daværende Hornslet ungdomsskoleleder Frank Recckmann med baggrund i et stigende behov for at gøre noget ved den uddannelsesmæssige situation specielt med henblik på de sent udviklede.

Hovedparten af de unge både arbejder og bor i PGU.


Fra v.: Monika, Kasper og Mads var pavestolte over netop denne plantekasse på grund af de nærmest fluorescerende farver. Mentor Jesper Abildgaard i baggrunden nikkede bifaldende. Foto: Lars Norman Thomsen


I PGUs bofællesskaber i lokalområdet, Hornslet og Mørke har de unge base og lærer at klare en dagligdag med madlavning, rengøring, e-Boks mm.

Derudover har PGU en række værksteder, hvor de unge arbejder om dagen. Alle værkstederne drives som socialøkonomiske virksomheder. Det gælder for eksempel Træværkstedet på Hornbjergvej i Hornslet, hvor Jesper Abildgaard arbejder som faglærer og mentor for de unge.

Vi har i træværkstedet produceret samtlige 11 plantekasser med bænk og skal nu levere dem 11 forskellige steder i bymidten foran udvalgte butikker

Jesper Abildgaard, PGU Rosenholm

Det er Jesper Abildgaard, der både har en håndværksmæssig og en pædagogisk uddannelse, som sammen med Rene Povlsen skruede projektet sammen med de farvestrålende plantekasser med tilhørende bænke for at give Rønde et optimistisk forårs look.

11 planteklasser

De 11 planteklasser blev leveret forleden og opsat foran 11 butikker.

»Vi har i træværkstedet produceret samtlige 11 plantekasser med bænk og skal nu levere dem 11 forskellige steder i bymidten foran udvalgte butikker,« forklarede Jesper Abildgaard, da han sammen med unge Kasper fra PGU var forbi Rønde for at aflevere plantekasserne.

Rene Povlsen dukkede op med 11 vandkander til de butiksindehavere, som nu har en plantekasse foran butikken. De skal selv sørge for at vande blomsterne.

Som en del af aftalen tjekker elever og en faglærer fra Rønde Vandrerhjem ugentlig kasserne og melder tilbage til PGUs Gartneri, hvis der er en plante som ser ud til at have set sine bedste dage.

Vandrerhjemmet ejes og drives af PGU som netop en socialøkonomisk virksomhed.

Så mange farver

Samtlige 11 plantekasser er malet i en unik farve. På hver kasse er der monteret et skilt, der fortæller om betydningen af den enkelte farve.

For eksempel farven orange , der er en kombination af rød og gul. Det er en lys og varm farve. Den repræsenterer ild, solen, sjov, varme og tropiske billeder. Orange betragtes som en sjov lys farve med appetitlige og lækre kvaliteter.

»Vi har valgt at købe de 11 plantekasser og bænke af PGU, fordi vi synes, at de kan medvirke til at give noget liv og noget tiltrængt farve i en tid, hvor vi alle mere eller mindre er trætte af Corona og alt, hvad det fortsat fører med sig,« lød det fra Rene Povlsen ved overrækkelsen af plantekasserne.

Adresseavisen bringer snart et fyldigt portræt af PGU Rosenholm.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.