Kronospan: Tre uger går der før branden er slukket

Østjyllands Politi oplyser i en meddelelse fredag aften, at slukningsarbejdet nu overgår fra en kontrolleret nedbrænding til mere aktiv brandslukning, og det har nogle røgmæssige konsekvenser som berører særligt udsatte borgere i Pindstrup.

Artiklens øverste billede
Der kan gå op til tre uger, før den sidste ild er slukket i denne omgang på Kronospan - Novapan Træindustri, oplyser Østjyllands Politi.

Slukningsarbejdet overgår nu fra at være en kontrolleret nedbrænding til mere aktiv brandslukning af den omfattende brand på virksomheden Kronospan - Novopan Træindustri i Pindstrup.

Det oplyser Østjyllands Politi i en meddelelse fredag aften.

Den ændrede slukningsstrategi vil betyde, at der kan komme mere røg, end det har været tilfældet hidtil. Derudover er forventningen, at der kan gå op til tre uger, før branden er slukket, oplyses det.

På den baggrund anbefaler sundhedsmyndighederne, at særligt udsatte borgere i Pindstrup i løbet af lørdag finder et andet sted at bo i de kommende uger, mens slukningsarbejdet står på.

Særligt udsatte borgere betegnes i denne sammenhæng som:

- Børn og voksne med lunge-og luftvejssygdomme - herunder astma og KOL

- Børn og voksne med hjerteproblemer

Borgere der modtager hjemmehjælp er fredag aften blevet kontaktet direkte af Syddjurs Kommune.

Omtanke nødvendigt

»Hører man ikke til i gruppen af særligt udsatte, kan man for nuværende fortsat bevæge sig rundt i det fri og opholde sig i sit hjem. Det anbefales, at man ikke opholder sig direkte i røgen udenfor i længere tid af gangen, da det generelt kan være sundhedsskadeligt at indånde meget røg,« lyder anbefalingen fra Østjyllands Politi.

»Bliver man generet af røgen, så søg indenfor og luk vinduer, døre og ventilationsanlæg. Hvis man føler ubehag efter at have været i røgen, skal man kontakte egen læge eller vagtlægen. Kontakt kun politi eller alarmcentral ved sværere symptomer. Raske borgere skal ikke kontakte sundhedsmyndighederne med spørgsmål, der henvises i stedet til Syddjurs Kommune.« anbefales det videre.

De berørte borgere opfordres til selv at finde alternative muligheder for ophold hos fx familie eller bekendte.

Har man spørgsmål eller brug for hjælp, kan man søge råd og vejledning på Syddjurs Kommunes hjemmeside eller ringe til kommunens hotline på telefon 2974 8833.

Læs også

Del artiklen