Det store store juletræs tændes ved Dagli´Brugsen

Glæden ved at skulle tænde byens juletræ er ekstra stor i år efter, at pandemien satte en stopper for det i 2020.

Artiklens øverste billede
I Thorsager glæder de sig til lørdagens højtidelige juletræstænding, som pandemien snød store og små for sidste år.

Thorsager Bylaug inviterer til juletræstænding ved Dagli´Brugsen lørdag 27. november klokken 16. Foruden Juletræet ved Dagli´Brugsen tændes der et juletræ ved Mindestenen ved Rundkirken.

»Vi markerer på samme tid, at julestjernerne er opsat langs Thorsgade. Alt er gjort af frivillige kræfter,« fortæller sognepræst Jørgen Gleerup, formand for bestyrelsen i Thorsager Bylaug.

Ved juletræstændingen optræder Thorsager Kirkes Børne- og Juniorkor under ledelse af Trille Kjeldsen.

Jørgen Gleerup holder en advent- og juletale. KFUM-spejderne serverer gløgg og æbleskiver og der en julekalendere til alle børn.

»Det er 18 år siden, at vi begyndte det, som nu er blevet en god tradition i byen. Vi måtte, grundet covid-19 situationen aflyse sidste år. Derfor er det en ekstra glæde, at vi igen kan mødes og tænde lysene midt i den mørke tid,« siger Jørgen Gleerup.

Slut med julemærket

En kær tradition i Thorsager er det slut med. Nemlig salget af årets julemærke altid med et lokalt motiv og en god lokalhistorie som følgesvend.

»Vi har i år besluttet ikke at trykke noget julemærke. Vi har haft besvær med salget, og rent faktisk har det givet os et underskud de sidste år,« siger Jørgen Gleerup.

»Folk skriver jo ikke mere kort og breve – alting foregår på mail. Jeg er selv en del af den virkelighed, desværre.«


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen