Viden Djurs flytter uddannelser fra Kalø til Rønde Idrætscenter

Udvidelsen af Rønde Idrætscenter er undervejs og udover en spritny hal, kommer tilbygningen til at huse nye uddannelser, når EUD/EUX Business flytter ind i de nye lokaler.

Artiklens øverste billede
Rikke Aavad, Uddannelseschef, VID Erhvervsuddannelser – Frederik Thøgersen, Uddannelsesleder, HHX Rønde – Mikkel Bennetzen, Afdelingsleder, VID Business, ved byggepladsen ved Rønde Idrætscenter. Pressefoto

Viden Djurs rykker to erhvervsuddannelser fra Kalø til Rønde fra næste skoleårs start. Det gælder EUD Business og EUX Business, der skal integreres i HHX studiemiljøet i Rønde Idrætscenter som er i fuld gang med at blive udbygget.

Med flytningen kommer eleverne til at opleve nye faciliteter, og de bliver en del af studiemiljøet på handelsgymnasiet. De gode busforbindelser til og fra Rønde vil forbedre adgangen, så endnu flere elever vil finde vej til Rønde.

De første elever starter på deres grundforløb i Rønde i august 2022, og selvom de ikke flytter mere end fem kilometer, kommer det til at gøre en stor forskel for eleverne og sandsynligvis også Rønde som by, mener Mikkel Bennetzen, som er afdelingsleder på EUD/EUX Business.

»Vi flytter tættere på erhvervslivet, og det detailliv, der er i Rønde. Vi bliver en del af byen, og det er både en gevinst for eleverne, men vi tror også, det bliver en gevinst for erhvervslivet,« siger han.

Rettet mod virksomhederne

På EUD Business bliver eleven klædt på til at arbejde indenfor salg og handel, både mellem virksomheder og i butiksarbejde. EUX Business er en uddannelse, hvor man bliver faglært indenfor kontor, handel eller detail samtidig med, at man tager en erhvervsfaglig studentereksamen. Det giver adgang til en videregående uddannelse, og følges op af et praktikforløb i en virksomhed.

På de nye uddannelser vil der være et tæt samarbejde med erhvervslivet, og Mikkel Bennetzen håber, at det bliver nemmere at skabe relationen til de lokale virksomheder, for det vil nemlig gavne eleverne i undervisningen.

»Det ligger i uddannelsernes DNA, at undervisningen er virksomhedsrettet. De ting vi beskæftiger os med, er bundet op på virksomheder, så undervisningen bliver praksisnær og tager sit afsæt i virkeligheden,« siger Mikkel Bennetzen, afdelingsleder på VID Business.

Der kommer ikke til at være en decideret forskel på det faglige indhold, men den store forskel er rammerne og livet på og omkring skolen. Med flere haller og fodboldbaner er der rig mulighed for aktiviteter, og hvis ikke bussen lige passer efter skoletid, er der også et fitnesscenter.

»Set fra businesselevernes vinkel kommer de et sted hen, hvor der er andre elever som de kan spejle sig i, og så er der jo studiemiljøet med fredagscaféer og fester,« siger Mikkel Bennetzen.<

Set fra businesselevernes vinkel kommer de et sted hen, hvor der er andre elever som de kan spejle sig i, og så er der jo studiemiljøet med fredagscaféer og fester

Mikkel Bennetzen, afdelingsleder på VID Business.

Det bliver stærkere

Rønde Idrætscenter huser allerede handelsgymnasiet, og eleverne bliver en del af et studiemiljø, hvor der er fokus på den nære relation mellem lærere og elever. Det er ifølge uddannelsesleder på HHX Rønde, Frederik Thøgersen, det, der gør stedet helt specielt.

»Jeg glæder mig til at tage imod dem. Det gør jo, at vores studiemiljø bliver endnu federe end det er nu, og at de bliver en del af det sammenhold og den fællesskabsfølelse, der er her på Rønde Idrætscenter,« siger Frederik Thøgersen.

»Sammen står vi stærkere. Det bliver et stærkere uddannelsestilbud for unge mennesker i Rønde og det glæder jeg mig til. Mit hjerte det brænder for Rønde, så for mig er det vigtigt at være med til at gøre Rønde til en stærkere uddannelsesby.«

Hvis du vil vide mere om uddannelserne afholdes der 25. november uddannelsesmesse på handelsgymnasiet i Rønde Idrætscenter, og 29, januar 2022 er der åbent hus samme sted. <AS>

Læs også

Del artiklen