Fra svag til stærk: Pulje til private

Artiklens øverste billede
Paw Nielsen, afdelingsleder af Mobilitet i Syddjurs Kommune, anbefaler private at søge tilskud til at opsætte standere. fra den pulje, som Transportministeriet netop har åbnet. Arkivfoto

Alle aktører i samfundet har et ansvar for at der bliver etableret en solid ladeinfrastruktur. Det er de fleste tilsyneladende enige om. Transportministeriet har netop åbnet for en pulje, hvor private kan søge tilskud til at opsætte standere. Det anbefaler Paw Nielsen, afdelingslederleder af Mobilitet i Syddjurs Kommune dem kraftigt om at gøre.

Det behøver ikke engang at være bøvlet. Filmhøjskolen i Ebeltoft har selv finansieret en stander med to udtag.

»Det var nemt nok«, forklarer økonomichef, Per Nielsen, mens han dog understreger, at man skal være lidt obs på afregning med leverandørerne bagefter. På trods af det, så anbefaler han med helt rolig hånd andre virksomheder at gøre det samme.

Filmhøjskolen har de seneste år reduceret sit strømforbrug med 50 procent, og er i øvrigt selvforsynende på grund af solceller på tagene.

»Vi har haft det som fokus i flere år, og derfor har vi også skaffet os to elbiler.«

Skolens stander er offentligt tilgængelig, men den er anskaffet primært for at kunne oplade egne elbiler. Det kostede højskolen 36.000 kroner at sætte ladestanderen op.

»Den er meget brugt. Der holder mange forskellige biler hver dag, især turister.

Det er faktisk sådan, at vores pedeller nogle gange konstaterer, at de ikke kan få ladet vores egne biler op,« forklarer Per Nielsen, økonomichef ved Filmhøjskolen.

Puljen er på 65 millioner kroner og der kan søges til offentligt tilgængelige ladestandere på private arealer.

»Vi har høje ambitioner for den grønne omstilling af transportsektoren, og fra 2022 sætter vi endnu mere skub i udviklingen. Vi skal have sat mange flere ladestandere op, også uden for det store vejnet, så eksempelvis turister og elbilejere uden egen ladestander også har gode muligheder for at lade op i hele landet. Med denne pulje er håbet, at vi understøtter ladeinfrastrukturen særligt i de områder, hvor markedet ikke af sig selv sætter nok ladestandere op,« siger transportminister Benny Engelbrecht.

Ansøgningsperioden er åben fra den 1. januar 2022 - 30. januar 2022.

Læs også

Del artiklen