Borgmesteren sidste gæstetaler på det gamle posthus?

Michael Stegger Jensen er indforskrevet som gæstetaler ved Ryomgård Distriktsråds årsmøde på byens tidligere posthus, som Syddjurs Kommune købte i 2013.

Artiklens øverste billede
Michael Stegger Jensen indforskrevet som gæstetaler ved Ryomgård Distriktsråds generalforsamling, hvor han vil fortælle, hvad han som borgmester har i støbeskeen i forhold til kommunens fremtid og selvfølgelig ikke mindst Ryomgårds fremtid. Arkivfoto

»Borgmesterens visioner for Syddjurs Kommune i almindelighed og for Ryomgård i særdeleshed«.

Det bliver titlen på det indlæg, som borgmester Michael Stegger Jensen (S) vil holde for sine bysbørn i forbindelse med årsmødet i Ryomgård Distriktsråd tirsdag 22. marts, hvor han har sagt ja til at være gæstetaler.

»I et år, hvor vi ikke alene har fået nyt byråd, men også ny borgmester – og tilmed her fra Ryomgård – er der naturligvis stor interesse for at høre borgmesterens visioner for de kommende år,« siger Distriktsrådet formand Kirting Olesen.

»Syddjurs Kommunes økonomi er igen blevet ganske god, og den nye borgmester har derved, hvad det angår, fået en god start på den nye periode. Det er jo et godt udgangspunkt for at levere en endnu bedre service til borgerne. Der vil sikkert være stor interesse for kommunens erhvervspolitik og bosætningspolitik. For Ryomgårds vedkommende vil interessen nok bl.a. samle sig om et nyt og tidssvarende plejecenter, sammenlægning af børnehaverne og Nord-syd vejen gennem byen,« fortsætter Kirting Olesen.

For Ryomgårds vedkommende vil interessen nok bl.a. samle sig om et nyt og tidssvarende plejecenter, sammenlægning af børnehaverne og Nord-syd vejen gennem byen

Kirting Olesen

Sidste generalforsamling

Generalforsamlingen holdes i det gamle posthus, hvor Distriktsrådet har haft til huse de sidste 8 år og drevet stedet som Bogcafé og Kultur- og konferencecenter.

Det kan meget vel blive den sidste generalforsamling på det gamle posthus for Distriktrådets vedkommende. Bogcaféen, der er centrum for aktiviteterne, flytter senere op i et lokale i det nye fritids- og kulturcenter, som IF Midtdjurs er ved at opføre ved Midtdjurshallen.

Det ligger i kortene, at Distriktsrådets andre aktiviteter følger med til Marienhoffvej. Hvad der skal ske med det gamle posthus, som Syddjurs Kommune købte i 2013, og som kommunen siden indgik en driftsaftale med Ryomgård Distriktsråd om at være spilfordeler på, er endnu uvist.

I driftsaftalen står der, at Syddjurs Kommune betaler udgifter til el, vand og varme på det gamle posthus, og at aftalen for begge parter kan opsiges med et halvt års varighed.

Efter Lokalavisens oplysninger er den ikke opsagt endnu fra hverken Ryomgård Distriktsråd eller Syddjurs Kommunes side.

Førstnævnte booker dog ikke aftaler på det gamle posthus efter 1. juli 2022.

Syddjurs Byråd har bevilget et såkaldt kulturtilskud på den pæne side af 600..000 kroner til Distriktsrådets indtog i det nye fritids- og kulturcenter. Et etgangsbeløb, der skal ses i lyset af, at Ryomgård Distriktsråd ikke kan/kommer til at betale husleje for at være i centret til den fremtidige driftsorganisation, der skal drive fritids- og kulturcentret, når det er klar til brug.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen