»Nu skal hundevennerne i Hornslet på banen«

Byrådsmedlem Jan Fischer, Hornslet, har i hjembyen medvirket til at få sammensat en gruppe hundeejere, der vil arbejde for at finde et skovareal til en hundeskov i Hornslet.

Artiklens øverste billede
Jan Fischer har gødet jordbunden for en hundeskov I Hornslet, og det har nu resulteret i, at en gruppe hundeejere er blevet samlet i et hundeskovshold, som skal fortsætte arbejdet med at finde det perfekte areal til en hundeskov. Arkivfoto

Det lokale byrådsmedlem, Jan Fischer (S), fik flere opfordringer under valgkampen op til KV21 i november sidste år til at stå i spidsen for etableringen af en hundeskov i Hornslet.

Det har været en dagsorden i Hornslet i mange år med en hundeskov uden, at det er blevet til mere end snakken, fortæller Jan Fischer.

I månederne efter valget kiggede han sammen med en lokal hundeejer på mulige skovarealer, der med fordel kunne være hjemsted for en hundeskov.

Skred i tingene

Forleden havde Jan Fischer så indbudt alle interesserede hundeejere, der gerne ser en hundeskov i Hornslet, til et møde i Hornslet Hallen.

Der mødte ti hundeejere op, enkelte havde sendt afbud grundet sygdom, men mødet resulterede i, at der nu kommer skred i tingene.

»Der er nedsat et hundeskovshold, der tager sig af det videre forløb. De har oprettet en gruppe på Facebook, hvor andre interesserede kan koble sig på,« siger Jan Fischer.

»Nu går de i gang med at finde steder i Hornslet hvor det kan lade sig gøre. De kan jo kigge på Hundeskoven i Ebeltoft, og jeg tror også, gruppen vil besøge hundeskovene i Kolind og Nimtofte, så der er mange muligheder i Syddjurs for at få inspiration.«

Efter påske mødes hundeskovsholdet igen for at få lavet en plan for, hvordan arbejdet skal gribes an.

Jan Fischer bliver ikke en del af holdet, understreger han.

»Nu har jeg taget en første tørn for at få samlet en gruppe Hornslet borgere, der vil arbejde for en hundeskov, så tager gruppen over herfra,« siger Jan Fischer.

Han har selv peget på et skovareal ved Spejderhytten og et areal udenfor byen ved den nye omfartsvej. Et areal som Syddjurs Kommune ejer.

»I takt med, at Hornslet vokser så meget i indbyggertal, som den gør, kommer der også mange tilflyttere som har en hund. Set i det perspektiv er der uden tvivl stor opbakning til en hundeskov,« siger Jan Fischer.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen