SuperBrugsen Kolind kan ane lyset efter godkendt 2021

For første gang i lange tider kom SuperBrugsen Kolind ud med et positivt årsresultat på noget nær den halve million.

Artiklens øverste billede
Bestyrelse og uddeler havde de store smil på ved den nyligt afholdte generalforsamling i SuperBrugsen Kolind (fra v.): Albert Vahle, Lars Andersen, Rikke Andersen, formand Torben Jensen, Marianne Ripka, Poul Møller og uddeler Bjarke Mikkelsen. Foto: Tilsendt foto

Unge Bjarke Mikkelsen fik en bunden opgave, da 1. juni 2019 tiltrådte som brugsuddeler i SuperBrugsen Kolind, hvor regnskabet de seneste tre år havde vist en negativ bundlinje: 435.000 kroner i 2016, 1.2 mio. kroner i 2017 og 800.000 kroner i 2018.

Med til billedet hørte dog, at butikken havde en solid egenkapital på over 15 mio. kroner.

Ved sin tiltrædelse var Bjarke Mikkelsen forholdsvis klar i spyttet, da han fremlagde sin forretningsplan for medarbejderne efter, at den forinden var blevet godkendt i bestyrelsen.

Budskabet var, at udviklingen kan vendes, men det bliver ved et langt og sejt træk og ikke via snuptagsløsninger.

Regnskabet for 2019 blev da heller ikke nogen nydelse, men det var også forventet.

En omsætning på 36 mio. kroner og en negativ bundlinje på godt 1.4 mio. kroner lød resultatet på. Lidt bedre end budgetteret, men slet ikke godt nok.

Omsætningsrekord

I 2020, som var Bjarke Mikkelsens første rigtige år i SuperBrugsen, begyndte der at ske noget med tallene. Omsætningen fik et markant boost, mens bundlinjen lige sneg sig op over en million i negativ forstand.

Strategien slog endnu mere igennem i 2021, hvor SuperBrugsen Kolind præsenterede rekordomsætning og sorte tal på bundlinjen.

Omsætningsfremgangen har over to år været på cirka 18 procent. Overskuddet lød på 484.000 kroner i runde tal. Det er efterhånden længe siden, at der har været sorte tal som slutfacit.

Vi kommer fra hårde økonomiske år, men med de to seneste års klare fremgang ser vi lyst på fremtiden.

Bjarke Mikkelsen, brugsuddeler

Nye tiltag som åbning af Guldbageren som en butik i butikken, indførsel af et nyt koncept, MADcooperativet, en separat Scan & Betal betalingskasse, hvor kunderne selv scanner og betaler sine varer, så man undgår at stå i kø, og endelig, at man i Kolind som en af første SuperBrugser i Danmark har indrettet en helt ny Friends børnetøjsafdeling, er en væsentlig del af forklaringen på, at der nu blæser mildere vinde end længe set i Kolinds største dagligvarebutik.

»Vi kommer fra hårde økonomiske år, men med de to seneste års klare fremgang ser vi lyst på fremtiden. Vi følger den lagte strategi om fortsat at udvikle en konkurrencedygtig butik med gode medarbejdere og høj kundeservice – krydret med mange nye tiltag, der vil komme vores loyale medlemmer og kunder til gode,« siger Bjarke Mikkelsen.

Genvalg til samtlige

Efter generalforsamlingen, hvor der var genvalg til Torben Jensen, Albert Vahle, Lars Christensen og suppleant Rikke Andersen, blev Torben Jensen efterfølgende konstitueret som formand igen.

Alle rejser langt, hvis man skal tro de mange beretninger, der altid præger foråret med mange generalforsamlinger. Formand Torben Jensen er ingen undtagelse:

»Vi er på en lang rejse med vores SuperBrugs. For at nå i mål er det utrolig vigtigt med kontinuitet og fastholdelse af den strategi, der er lagt. Derfor er det helt afgørende og glædeligt, at alle i bestyrelsen er villige til at fortsætte deres arbejde for vores SuperBrugs i Kolind – noget der i høj grad kommer hele byen til gavn.«

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.