Nyt vartegn i Rønde klar til brug efter sommerferien

Opførelsen af en ny multihal med plads til 700 tilskuere og en hal, der skal huse to spritnye padelbaner, følger tidsplanen, forsikrer centerchef Per Kragh, Rønde Idrætscenter.

Artiklens øverste billede
Centerchef Per Kragh ser frem til, at Rønde Idrætscenters investering til i omegnen af 26 mio. kroner kan tages i bruges midtvejs i august. Foto: Lars Norman Thomsen

Centerchef Per Kragh, Rønde Idrætscenter, kan snart gå glad på sommerferie.

Byggeriet af en ny hal med plads til 700 tilskuere og en hal, der får plads til to padelbaner plus yderligere faciliteter til Viden Djurs, som flytter aktiviteter fra Kalø Økologiske Landbrugsskole til Rønde Idrætscenter, følger tidsplanen.

»Ja, der ikke har været benspænd af nogen art, så hvis alt spiller i slutfasen, kan vi uge 31 (den første uge i august, red.) få klaret de sidste ting og få lavet den obligatoriske afleveringsforretning med entreprenørerne,« siger en tilfreds Per Kragh.

Deadline for færdiggørelsen har fra start været et nyt skoleårs start, og tidsperspektivet holder vand.

»Byggeriet skal til slut helt efter bogen færdigmeldes ved kommunen, som sikrer, at det overholder love og regler. Når kommunen har godkendt byggeriet, får vi en ibrugtagningstilladelse, og byggeriet er så klar til brug, når Viden Djurs og Rønde Skole begynder igen,« siger Per Kragh.

Indvielse senere

Den officielle indvielse af det storstilede byggeri er der ikke sat dato på endnu.

I første omgang handler det om at komme på plads efter sommerferien og få feelingen af, hvad de mange nye kvadratmeter vil betyde for både medarbejdere og brugere.

»Der kommer selvfølgelig en officiel indvielse længere hen på året, når vi er kommet helt på plads. Der er mange ting, der skal afprøves og testes, før vi vil markere, at vi er kommet i mål,« siger Per Kragh.

Store ambitioner

Den nye multihal vil kunne huse arrangementer med op til 1000 deltagere. Hallen bliver tip-top moderne og får indlagt springgrave, så en idrætsgren som TeamGym vil kunne muntre sig på optimale vilkår. I TeamGym træner man både det rytmiske og det kraftfulde.

TeamGym Djurs, som hidtil har holdt i Trustrup området i Norddjursområdet, er bannerfører for disciplinen på eliteniveau.

TeamGym Djurs og TRIF Gymnastik har netop på ekstraordinære generalforsamlinger fået medlemmernes accept af, at de to foreninger fusionerer.

Sportscollege

Ambitionerne stopper ikke her.

Det nye byggeri skal ud i fremtiden således danne rammen for et sportscollege i Rønde, som en videreudvikling af Campus Rønde som allerede i dag har mere end 1.000 daglige elever.

Der arbejdes med to sportsgrene til det planlagte sportscollege, TeamGym og Badminton, samtidig med at der tilbydes en ungdomsuddannelse til de studerende.

Fem parter er med i planerne: TeamGym Djurs, TRIF Badminton, VidenDjurs med HHX, Rønde Gymnasium med STX, og selvfølgelig RIC, der skal lægge faciliteter til træning og en del af skolegangen.

26 mio. kroner

Udgangspunktet for økonomien var, at der udover de 9 mio. kroner, som Rønde Idrætscenter har fået i tilskud af Syddjurs Kommune, skulle findes finansiering for yderligere 12,9 mio. kroner.

Rønde Idrætscenter har selv bidraget med 2 mio. kroner, mens Djurslands Bank, Vækstfonden og DLR Kredit også er inde over med midler.

Finansieringen af det nye byggeri blev først løst i marts 2021.

Byggebranchen var i mellemtiden gået lidt amok med prisstigninger på materialer på mellem 50-100 procent, så anlægssummen var steget med 2.5 mio. kroner.

»Alt i alt ender vi nok omkring 26 mio. med de bump, der altid vil være undervejs i så stort et byggeri, men finansieringen er på plads,« forsikrer Per Kragh.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.