Rutineret herre ny høvding på Hornslet Skole

Mikael Bugge Andreasen starter som ny skoleleder på Hornslet Skole 1. oktober 2022, når Bitter Rasmussen efter 16 år som chef stopper.

Artiklens øverste billede

Med sine 870 elever og 95 medarbejdere er Hornslet Skole en af landets allerstørste skoler, så en ny skoleleder skal ikke ligefrem møde op med en langhåret indstilling om, at ’Small Is Beautiful’.

Det gør 50-årige Mikael Bugge Andreasen da heller ikke.

Blandt syv ansøgere er han blevet udpeget til at afløse Bitter Rasmussen, som 1. oktober 2022 stopper for at gå pension efter lang og tro tjeneste, i alt 16 år.

Mikael Bugge Andreasen kommer fra en skolelederstilling i Viborg Kommune, Vestervang Skole. Her er han på nippet til at sige farvel til et lederteam på fem og hele 150 medarbejdere.

Den nye mand har beskæftiget sig med ledelse siden 2003, i folkeskolen, ungdomsskole og i forbindelse med et opholdssted.

Mikael Bugge Andreasen er uddannet folkeskolelærer fra Silkeborg Seminarium i 2000 og har en diplomuddannelse i ledelse fra VIA.

Han har tillige fået hældt endnu mere i hovedet med en Master of Public Administration, MPA på Syddansk Universitet.

Intens lederperiode

Mikael Bugge Andreasen har ikke ligget på den lade side, før han starter som ny skoleleder på Hornslet Skole 1. oktober 2022.

Han har således været skoleleder flere steder: Malling Skole i Aarhus Kommune og på Sødalskolen i Viborg Kommune. Herudover lederjob i Favrskov Ungdomsskole og på et pædagogiske opholdssted.

I en første kommentar efter, at han har fået meddelelsen om, at han starter i Hornslet 1. oktober, udtaler Mikael Bugge Andreasen:

»Det er med stor stolthed og ydmyghed, jeg tiltræder som ny skoleleder på Hornslet Skole. Jeg ser frem til at være en del af udviklingen af fremtidens folkeskole i Syddjurs Kommune. Mit ståsted er, at alle børn oplever vigtigheden ved gode venskaber og oplever den naturlige stolthed ved at lære og blive dygtige. Jeg er særlig motiveret af Hornslet Skoles ambition om, at elevernes dannelse og læring skal ske gennem kreative læreprocesser, praktiske projekter, kombineret med et tæt samarbejde med lokalsamfundet i og omkring Hornslet.«

Han er bosiddende i Silkeborg med kone og to børn. Sportsmand er han også som frivillig i den lokale karateklub og som dykkerinstruktør.

Skolechef tilfreds

Chef for børn og læring Per Viggo Larsen, Syddjurs, udtaler:

»Jeg er meget tilfreds med, at vi med Mikael Bugge Andreasen har fundet en både erfaren og kompetent skoleleder til Hornslet Skole. Med det kommende nybyggeri af en ny udskoling i Hornslet, og løbende tilpasninger af den nuværende Hornslet Skole, står vi foran større forandringer. Det kræver en dygtig leder, der sammen med sine medarbejdere, skolebestyrelse og lokalområdet kan sikre en god forandringsproces. Med Mikael i spidsen for Hornslet Skole er jeg sikker på, at vi har et godt afsæt for de kommende forandringer omkring Hornslet Skole.«

Børn og Læringschefen har ansættelseskompetencen. Det fremgår af Syddjurs Kommunes kompetenceplan.

Konsulentfirmaet MUUSMANN A/S har været inde over ansættelsen mod betaling og har styret forløbet.

En chef for to matrikler

Byrådet har grundet den demografiske udvikling i Hornslet besluttet at bygge ny skole og efterfølgende modernisere den nuværende skolebygning. En ny udskoling ved Hornslet Hallerne er der taget de første skridt til.

Udskolingen forventes klar i 2025, hvorefter moderniseringen af den ’gamle’ skole sættes i værk.

At udskoling og indskoling kommer til at ligge på to forskellige matrikler, betyder ikke noget i forhold til ansættelsen af en ny skoleleder.

Den kommende struktur betyder nemlig ikke, at der skal ansættes to skoleledere, har Per Viggo Larsen tidligere fastslået overfor Lokalavisen.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.